Alrik de Jong
Alrik de Jong Geld & Carrière 26 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Spotify en Dennis Bergkamp azen op Arsenal met ‘fluwelen revolutie’

Dennis Bergkamp heeft een atypische carrière na zijn voetballoopbaan. Althans, gezien zijn status. Een van de beste voetballers ooit verwacht je niet als assistent trainer bij Jong Almere City. Zijn nieuwe project, aangestuwd door Spotify, past dan ook meer bij de status van de Arsenal-icoon.

Daniel Ek, oprichter van muziekstreamingsdienst Spotify, wil samen met de Nederlander en een paar andere iconen Arsenal overnemen. Dat meldt de krant The Telegraph.

Dennis Bergkamp en Spotify azen op Arsenal

De 38-jarige Zweed zou een formeel bod voorbereiden en bij zijn overnamebod samenwerken met onder anderen drie oud-sterspelers uit het gouden era van Arsenal. Niet de minsten: Dennis Bergkamp, Thierry Henry en Patrick Vieira. Oud-spelers die de club willen redden, dat doet denken aan de ‘fluwelen revolutie’ bij Ajax in 2010.

Stan Kroenke is nu nog grootaandeelhouder van de club. De Amerikaan heeft 67 procent van de aandelen van de club in zijn bezit. Het overnamebod volgt op het nieuws van vorige week dat meerdere Europese topclubs werkten aan een plan voor oprichting van een Super League. Dat ging, mede door heftige protesten van Engelse voetbalsupporters, niet door. Ook de fans van Arsenal lieten blijken niet achter het plan te staan.

Non Flying Dutchman

Voor het Nederlandse voetbal is Dennis Bergkamp een van de allergrootsten ooit. Wat hij op EK’s en WK’s liet zien, zal nooit iemand vergeten. Ook de goals in zijn tijd van Ajax zijn museumwaardig. Maar zijn status binnen de Engelse voetbalclub Arsenal gaat nog even een stukje verder. Zo’n sierlijke voetballer hadden ze in Engeland nog nooit gezien, toen hij in 1995 overkwam van Internazionale. Bij veel fans schieten de tranen al in hun ogen als je alleen zijn voornaam noemt.

De Non Flying Dutchman, zoals Dennis Bergkamp vanwege zijn vliegangst werd genoemd, stond aan de basis van wat later een wervelende voetbalmachine zou worden. Met Arsenal won hij drie keer de Premier League, vier keer de FA Cup en vier keer de FA Community Shield. Voormalig teamgenoten Thierry Henry, Cesc Fàbregas en Robin van Persie zeggen veel geleerd te hebben van de Amsterdamse stylist. Fans zullen derhalve wel openstaan voor het mega-plan van Spotify, in samenwerking met de grote namen uit het gouden era.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.