Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 15 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Je kunt nu gratis films streamen op Twitter: bedankt, Elon Musk

Heb je 8 dollar veil voor een blauw vinkje en meer vrijheid van meningsuiting? Dan kan je nu blijkbaar ook volledige films uitzenden op Twitter. Alle gebruikers kunnen die gratis streamen. Bedankt Elon Musk!

Sinds de miljardair het social media-bedrijf overnam, onderging Twitter zowel intern als extern een drastische metamorfose. En ondanks dat Elon Musk zich gisteren uitliet over het doorgeven van de hete aardappel aan een eventuele opvolger, lijkt hij nog lang niet klaar.

Meer tekens met Twitter Blue

Gebruikers met Twitter Blue krijgen sinds een week de mogelijkheid om zich uit de drukken in vierduizend tekens.

Helaas is het nieuwe abonnement voorlopig alleen in de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland beschikbaar, dus moeten je openbare liefdesbrieven aan Rihanna of Patrick Mahomes over de Super Bowl nog even op zich laten wachten. Maar tot die tijd kun je evengoed een paar kaskrakers van films streamen op Twitter.

Maar ook meer illegale films

In Duitsland worden er ernstige vragen gesteld over de massale ontslagen bij Twitter. Vooral het huidige gebrek aan moderatoren die nodig zijn om het platform van haattaal te vrijwaren, heeft tot een Duitse rechtszaak geleid tegen Elon Musk. En gezien de illegale films die nu als paddenstoelen op Twitter verschijnen maar heel langzaam verdwijnen, maakt de CEO geen goede beurt.

In het draadje hierboven staan bijvoorbeeld al dagen tientallen films zonder dat het account of de films verwijderd worden. In combinatie met het langere formaat van meningsuiting, mogen accounts met een blauw vinkje namelijk ook video’s uploaden van 2 gigabyte groot en 60 minuten lang, aan een beeldkwaliteit van 1080 pixels. Niet slecht dus. Bovendien is het heel gemakkelijk om onder de limiet uit te komen door als reactie het tweede deel te uploaden.

Voor alle duidelijkheid: we moedigen niemand aan om illegaal films te streamen of uit te zenden via Twitter. We vragen Elon Musk alleen om de accounts te verbannen. Tot dan hebben we alvast een berg popcorn ingeslagen en ons Netflix-abonnement opgezegd.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.