Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's & Motoren 3 okt 2018
Leestijd: 3 minuten

Manners Occasions #37: moderne tweedehands Mercedes AMG-modellen onder 30k

Iedere man heeft een droomauto. Voor de één is het een stijlvolle Ferrari, de ander droomt van een klassieke Porsche en dan zijn er ook nog genoeg mannen die een dikke Amerikaan op de oprit willen. Helaas blijft het vaak alleen bij dromen. Gelukkig is er altijd nog de tweedehands automarkt die vol staat met auto’s die de droom voor een deel kunnen waarmaken, zonder dat je portemonnee daar zwaar onder hoeft te lijden.

Wij gaan je daar met deze rubriek bij helpen. Iedere week duiken we in de tweedehands automarkt van Nederland en scheiden we het kaf van het koren. Daarbij richten we ons wekelijks op een ander type auto en verschillende prijsklassen. In de afgelopen twee edities hebben we gekeken naar de sportieve BMW M-modellen en de S-modellen van Audi. Dan kun je wel raden welke auto’s deze week aan bod komt. Precies! De AMG-modellen van Mercedes.

Mercedes-Benz A 45 AMG 4MATIC – €29.400

We trappen af met het kleinste model die je kunt vinden in het assortiment van Mercedes: de A-Klasse. Dit model deed lange tijd pijn aan de ogen, maar daar is sinds 2013 verandering in gekomen. Toen werd de A-Klasse omgebouwd van een bejaarden auto naar een hele hete hatchback. Op zichzelf is dit al een sportieve jongen, maar de AMG variant is natuurlijk de versie die je echt wil.

Deze Mercedes-Benz A 45, die we op Autoscout24 gevonden hebben, is door de huistuner van het Duitse Merk onder handen genomen. Onder de motorkap van deze AMG ligt een pittig 2.0 liter blok die 362 trappelende paarden produceert. Best veel voor een relatief kleine auto en dat zie je ook terug in de prestaties. Zo zit je binnen vijf seconden op de 100 km/u en ligt de topsnelheid op 250 km/u. Verder heeft hij een extra sportief uiterlijk en krijg je ook nog alle luxe die je van Mercedes mag verwachten.

Mercedes-Benz CLA 45 AMG – €29.950

De B slaan we even over en gaan direct door naar de C, maar dan wel de CLA-Klasse. Deze compacte middenklasse auto is een relatief nieuw gezicht binnen de Mercedes familie, maar absoluut een welkome aanwinst. Deze stijlvolle coupé oogt wat sportiever dan je gewend bent. Zeker als je voor de AMG versie gaat, want dat is gewoon een agressief beest. Maar dan wel een beest met stijl en klasse.

Omdat de CLA pas een kleine vier jaar op de markt is, zijn ze nog behoorlijk prijzig. Ook tweedehands moet je een flinke zak geld meenemen, maar een CLA 45 AMG zoals deze die we vonden op Autoscout24 is het waard. De prestaties zijn vergelijkbaar met de A 45 AMG, maar qua looks heeft deze toch echt onze voorkeur. Verder zit hij ook nog eens bomvol sportieve luxe. Van schakelflippers tot dodehoek detector en van verwarmde stoelen tot een sportstuur. Sportiviteit en luxe helemaal in balans.

Mercedes-Benz E 63 AMG 6.2L V8 – €28.798

Zijn de A-Klasse en CLA-Klasse je toch wat te klein, maar vind je een S-Klasse nu net weer wat te veel van het goede? Dan kom je uit bij de E-Klasse en ook die is te vinden in een AMG versie. Hij is al wat langer op de markt dan bovenstaande modellen, maar dat maakt hem zeker niets minder. Integendeel zelfs! Als je op zoek bent naar een volwaardige middenklasse auto die zich thuis voelt op de linkerbaan, dan is dit de auto die je zoekt.

Hoewel hij een stukje ouder is dan de vorige twee occasions doet deze E 63 AMG op Autoscout24 niets onder qua prijs. Logisch, want je krijgt aanzienlijk meer auto voor je geld. Voor die krappe dertigduizend euro koop je namelijk een dikke middenklasse auto met onder de motorkap een 6.2 liter V8 die 525(!) pk levert. Tja, daar kunnen die twee liter auto’s van hierboven eigenlijk niet aan tippen. Het verschil ga je waarschijnlijk ook voelen aan de pomp, maar dat moet je er dan maar voor over hebben.

Meer tweedehands auto’s

Is Mercedes niet je merk, of zijn die AMG’s je toch echt wat te duur? Klik dan hier voor het alternatief van BMW, de M-modellen, of hier voor de S-modellen van Audi.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.