Younes Ben Abdelkader
Younes Ben Abdelkader Liefde & Seks 4 okt 2018
Leestijd: 10 minuten

Hoe regel je een trio? Twee ervaringsdeskundigen aan het woord

Een trio met twee vrouwen is natuurlijk de droom van vele mannen. Helaas lijkt het fenomeen vrij onbereikbaar voor de meeste mensen. Voor stelletjes is een trio natuurlijk een gevaar voor het voortbestaan van de relatie. Terwijl voor singles het probleem ligt bij het vinden van twee individuen waar je een klik mee hebt én die ook nog eens allebei bereid zijn met jou en elkaar het bed in te duiken. Er zijn dus genoeg valkuilen en obstakels op de weg naar dat felbegeerde ménage a trois. Een goede aanpak is dus essentieel.

Toch zijn er een hele hoop mensen voor wie een trio de normaalste zaak van de wereld is en het is zeker niet onmogelijk om te regelen. Manners sprak met Julie en Milado. Zij vertellen open over hun ervaringen en bieden een kijkje in de wondere wereld van het bedrijven van de liefde met maar liefst twee metgezellen.

Hoe is jullie eerste trio tot stand gekomen?

Julie: “De eerste keer dat ik een trio had ben ik er eigenlijk bij toeval ingerold. Ik wilde het een keer proberen en ik werd benaderd door twee mensen via Tinder. Ze vroegen of ik mee wilde doen, ik was daar wel voor in. Via de vrouw kwam ik in contact met de man waar we het mee zouden doen. Toen heb ik met die man een tijd en een plek afgesproken maar hoorde ik last minute dat de vrouw van eerder had afgezegd. Toen ik daar aankwam was er dus opeens een hele andere chick bij. Heel raar. Ik denk nog steeds dat die man een nep account gebruikte en zich voordeed als een vrouw om zo trio’s te regelen. Maar daarna heb ik nog vaker een trio gehad dus daar had ik niet zoveel problemen mee.”

”Het was wel een rare ervaring voor mij. Ik kende allebei die mensen niet eens, maar de chick was echt heel erg mooi. Ze zei dat het ook haar eerste keer was en we waren allebei best wel nerveus. Na wat wijntjes werd de spanning gelukkig minder. Die man had wel ervaring, dus hij heeft ons goed begeleid toen we eenmaal bezig waren. ”

Milado: “Er was iemand waar ik voor mijn doen lang mee aan het daten was, maar uiteindelijk kregen we allebei door dat we geen relatie wilden. We waren het allebei eens dat het niet meer zou worden dan hele goede vrienden met ‘benefits‘, om het zo maar even te zeggen. Zij heeft een vriendin die biseksueel is en ze was zelf ook nieuwsgierig. Ze zag het wel zitten om een keer te experimenteren.”

“Later kwam ze naar mij toe en vertelde ze dat die biseksuele vriendin haar heel sexy vond en graag seks met haar wilde. Ze wilde het wel proberen maar alleen als er dan een jongen bij zou zijn. Wie weet vond ze het toch niks.  Toen hebben we een avondje gepland om met zijn drieën pizza te gaan eten om te kijken of het wat kon worden. Helaas haakte mijn vriendin af. Ze werd verliefd op een andere jongen. De afspraak werd nier afgezegd en ik ben samen met de biseksuele meid de stad in gegaan. Een hele leuke avond en een begin van een vriendschap.”

“Nu wilde die biseksuele dame toch nog wel graag een trio met mij, dus toen heb ik een paar foto’s van haar gestuurd naar een andere vriendin waar ik ook al een tijde ”leuke dingen mee deed”.  Nou die stond daar wel voor open, dus toen zijn we met zijn drieën naar een dansfeest gegaan. Ik drink zelf niet, maar zij hebben lekker gedronken omdat ze het toch wel spannend vonden. Toen we eenmaal binnen waren duurde het nog geen vijf minuten of ze waren met elkaar aan het zoenen en vonden het helemaal geweldig. Toen zat ik er eerst een beetje naar te kijken, maar toen escaleerde dat en ontstond mijn eerste trio.”

Hoe regel je een trio?

Milado: “Ik zit gelukkig al een beetje in het wereldje van de casual seks. Ik ben niet van de relaties en de monogamie. Ik heb het er gewoon over met de dames waar ik leuke dingen mee doe. Ik ben dan heel eerlijk tegen ze. Volgens mij vinden vrouwen dat heel sexy. Ze weten dat ik meerdere vrouwen date en dat vinden ze ergens wel spannend. Ik stel dan gewoon de vraag: vind jij vrouwen ook aantrekkelijk? Ben je nieuwsgierig? Als ze ‘ja’ zeggen stel ik het voor om te proberen.”

“Ik laat beide dames foto’s van elkaar zien zodat ze een beeld vormen van de ander en vertel wat over ze. Als ze dan vervolgens de ander knap/aantrekkelijk vinden spreek ik met beide af in de stad. Doen we een drankje. Hebben we gewoon een leuke avond met z’n drieën. Dat moet het doel zijn. Een leuke tijd hebben met mensen. Niet in bed komen. Dat is een leuke extra. Als zij dan een klik hebben gaan we samen naar huis. Andere vrouwen zijn zo nieuwsgierig dat ze meteen thuis willen afspreken. Dan is het een kwestie van wat drinken en gaan. Ieder zijn ding, er is niet één manier om het te regelen.”

Julie: “Via Tinder is in principe een optie, maar dat werkt eigenlijk alleen als je een vrouw bent en vrijgezel. Voor koppels is het veel moeilijker, het is een soort vraag/aanbod idee. Er zijn gigantisch veel koppels op die app die op zoek zijn naar een derde persoon. Dat is dus iets waar je als stel heel veel energie en tijd in moet steken en ook een beetje geluk bij moet hebben. Terwijl je als een single dame dus de stelletjes voor het uitzoeken hebt, maar er zijn nou eenmaal niet heel veel vrouwen die op zo’n onpersoonlijke manier in een trio willen belanden. Het is natuurlijk ook een kwestie van smaak, je moet zowel de man als de vrouw leuk vinden en dat is vaak niet het geval, waardoor het snel stukloopt.”

Wat zijn dan de dingen waar je tegenaan loopt bij het regelen?

Julie:  “Ik ben in meerdere situaties gekomen waar een trio een optie was en dan probeer je het te regelen. Toch valt zo’n plan best wel vaak in het water omdat er gewoon heel veel factoren zijn die er invloed op hebben. Niet iedereen wil een trio, dat is een feit, het zijn er wel wat, maar je moet ze eerst weten te vinden. Weinig mensen lopen met zoiets te koop. Als het dan je buurman blijkt te zijn heb je geluk, maar ik had toch vaak dat de mensen die ik vond en ervoor open stonden, aan de andere kant van Nederland woonden. Dan loop je toch al snel tegen logistieke problemen aan. Lange treinreizen, niet meewerkende agenda’s en dat soort dingen. Dus je moet het gewoon blijven proberen en hopen dat het lukt. Meestal lukt het niet, maar als het dan een keer lukt dan heb je een fucking trio en dat is fucking lauw.”

Milado: “Er zijn weinig dingen waar ik tegenaan loop bij mijn manier van regelen. Het zal je verbazen hoeveel vrouwen toch wel erg nieuwsgierig zijn en het willen proberen. Het is een beetje zoals drugs, veel mensen willen dat gewoon een keer geprobeerd hebben in hun leven. Maar het blijft een kwestie van aanvoelen. Aan sommige mensen merk je meteen dat ze er niet voor open staan en die zou ik ook nooit vragen. Dat kun je al opmaken uit de interactie met ze. Ik heb het wel meegemaakt dat dames die in eerste instantie interesse toonden later afhaken. Als ze tijdens het samen de stad in gaan bijvoorbeeld geen klik voelen, dan is het beter als ze gewoon weer naar huis gaan. Je moet het niet willen forceren.”

Hoe gaat het met trio’s en relaties?

Milado: “Ik heb dat nooit geprobeerd, dat is niks voor mij. Ik ben er wel een keer voor benaderd op Tinder. Maar ik denk dan: als je in een relatie zit, wees dan trouw aan elkaar. Waarom moet daar een derde persoon aan te pas komen? Het idee trekt me gewoon niet zo.”

Julie: “Nou dat verschilt per geval, ik heb er zelf een nare ervaring mee met een ex. Die wilde heel graag een trio en dat vond ik helemaal prima. Alleen ontwikkelde hij een soort hele vervelende obsessie, hij wilde het echt te graag en was er de hele tijd mee bezig. Hij zat non-stop op mijn tinder om daar een chick te fixen voor onze trio maar daar was hij helemaal niet zo goed in. Terwijl ik niet echt zin had om er heel veel moeite in te steken, als het komt dan komt het wel.”

“Maar hij was echt best wel wanhopig op zoek en dat werd gewoon heel erg irritant en pushy. Zodra iemand je heel erg gaat pushen voelt het gewoon niet meer fijn, dan verklein je alleen je kansen. Je moet eerst gewoon een vriendschappelijke band opbouwen met mensen, er moet wel een klik zijn, net als bij normale hookups. Je moet mensen wel aardig vinden, als je geen goede vibe hebt met iemand dan wil je diegene natuurlijk veel minder graag doen. Bij trio’s moet je die goede vibe dus opeens bij twee mensen hebben in plaats van bij een en dat maakt het allemaal net wat gecompliceerder.”

Zijn er tips voor mensen die hun eerste trio willen regelen?

Milado: “Wees eerlijk en zeg gewoon duidelijk wat je wil. Je zult echt versteld staan van het aantal mensen die het een keer willen proberen. Maar ga niet met dat plan op Tinder zitten. Ik denk niet dat mensen zich dan heel erg gewaardeerd voelen. Het komt in mijn ogen heel erg over als: mijn vriendin en ik willen een trio en jij blijkbaar ook dus laten we het dan maar doen. Maar mijn belangrijkste tip is toch wel deze: have fun. Life is short. Zorg dat de tijd buiten de seks om ook geweldig is en bezorg ze een leuke tijd. Girls just wanna have fun, toch?”

Julie: “Een trio is echt een trio, je moet er nooit ingaan met het idee dat jij centraal staat of dat je een stel bent en er een extra persoon bij is. Je bent gewoon met zijn drieën en iedereen moet even tevreden zijn met de ervaring. Seks gaat om geven en dat is dubbel waar bij een trio, er moet heel veel gegeven worden. Als iedereen dat doet is het echt een geweldige ervaring. Het meest belangrijke is dat iedereen met iedereen bezig is. Je moet dus nooit een trio hebben omdat iemand anders het wil, dan gaat het mis. Als één van de drie niet dezelfde instelling heeft moet je het gewoon niet doen. Seksueel genot moet voorop staan en er is geen plek voor jaloezie.”

Hoe zorg je dan dat iedereen tevreden blijft?

Milado: “Als man moet je zorgen dat allebei je trio partners zich gewild voelen. Niet het idee geven dat de je de één liever hebt dan de ander. Je wil ze allebei even graag. Dus als je seks hebt met de ene, zoen je de ander, raak je haar aan en fluister je bijvoorbeeld in haar oor hoe graag je haar wil. Verbaal kun je al zo veel doen, dat vergeten veel mensen. Zeg tegen haar dat ze prachtig is. Kijk haar aan met een blik die zegt dat je haar wil, maar dat ze even moet wachten. Anticipatie is ook een trigger. Het is een interactie die van beide kanten moet komen. Dat is hoe ik het doe.”

Julie: “Zorg dat je een goede band hebt opgebouwd voordat je het doet anders kan het heel naar worden. Je moet mensen kennen om te kunnen weten hoe je ze tevreden maakt. Openheid en positiviteit zijn daar heel belangrijk in. Mensen moeten op hun gemak zijn, voel elkaar aan en handel op basis van dat gevoel. Je moet nooit iemand onder druk zetten om iets te doen. Onthoud dat iedereen er is om een fijne en vooral lekkere avond te hebben en dat het niet alleen om jou draait. Iedereen is gelijk in een trio, behandel elkaar dus ook zo. Als je in een trio zit waarin je één van de twee mensen belangrijker vindt dan de ander, had je er niet aan moeten beginnen en had je gewoon seks met zijn tweetjes moeten hebben.”

Meer ervaringen met trio’s lezen? Deze vrouwen vertelden hun verhaal.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.