Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 6 okt 2018
Leestijd: 3 minuten

Manners Mooiste #3: Suzanne Schulting

Er zijn veel dingen in het leven waar we graag naar kijken. De een kijkt graag naar kunst, de ander naar auto‘s of sport. Maar er is natuurlijk maar één ding waar alle mannen graag naar kijken. Precies, je raadt het al: vrouwen. Er zijn weinig dingen op de wereld die het mannelijk oog zo prikkelen als een schitterende dame. Dus heren trek die stropdas maar wat strakker, hou je koppie erbij en geniet elke dag weer van een machtig mooie vrouw op je beeldscherm. Enjoy, en vergeet ze niet te volgen op Instagram.

Vandaag: Suzanne Schulting

De Manners Mooiste van vandaag is een vrouw uit ons eigen koude kikkerlandje: Suzanne Schulting. Geboren in Groningen, opgegroeid in een klein dorp in Friesland en wonende in Heerenveen. Suzanne is een echte noorderling en begon al op haar achtste met schaatsen. Geen verrassing dus dat ze nu een van de beste (en lekkerste) schaatssters van ons land is.

Schulting is actief als langebaanschaatsster en shorttrackster en heeft met haar 21 jaar toch al een hoop prijzen gepakt. In 2015 pakte ze bij het wereldkampioenschap shorttrack in Shanghai zilver op de 1000 meter. Op datzelfde WK won ze ook nog een bronzen medaille met het Nederlandse team op de 3000 meter aflossing.

In het jaar daarna ging het alleen maar beter voor Schulting. Ze pakte het brons op zowel de 1500 meter als de 100 meter bij het WK shorttrack in Canada. Ook bij de 3000 meter aflossing deed ze goede zaken en wist ze haar team het zilver te veroveren. Dit succes zette ze door op het tweede wereldbekerweekend in de VS, waar ze het zilver op de 1000 meter en met de Nederlandse formatie op de 3000 meter aflossing. Dit deden de Hollandse dames overigens met een Nederlands record maar omdat de Koreaanse ploeg een wereldrecord schaatste moesten ze genoegen nemen met de tweede plaats.

Eerste goud voor Nederland

In het derde wereldbekerweekend in China pakte Schulting brons op de 1500 meter en brons op de 3000 meter aflossing In het vierde wereldbekerweekend in Gangneung, Zuid-Korea won ze zilver op de aflossing. In de jaren daarna zouden nog vele bronzen en zilveren medailles volgen, maar nog nooit pakte een Nederlander goud in het shorttrack.

Tijdens de Olympische Winterspelen in Pyeongchang, Zuid-Korea wist Schulting dit te doorbreken en werd ze de eerste Nederlandse goudenmedaillewinnaar in het shorttrack ooit. Ze deed dit op de 1000 meter en reed met het Nederlandse team bij de 3000 meter aflossing een nieuw wereldrecord in de B-finale, waardoor ze toch nog het brons wisten te winnen.

Kortom: Suzanne Schulting kan goed schaatsen, maar daarnaast is ook nog eens een ontzettend aantrekkelijke vrouw. Nu is dat in die strakke schaatspakjes al duidelijk te zien natuurlijk. Maar gelukkig vind de Olympisch Kampioene het ook nog eens geen enkel probleem om op haar Instagram lekker veel bikini foto’s en andere prachtige plaatjes te delen met haar bijna 73.000 volgers. Nu delen wij de mooiste van die foto’s weer met jullie, dus ga er lekker voor zitten en geniet van het strakke lichaam en de onvervalste Hollandse schoonheid van deze Olympische topper.

In the new @heldenmagazine ??

2,841 Likes, 114 Comments – Suzanne Schulting (@suzanneschulting) on Instagram: “In the new @heldenmagazine ??”

Happy weekendd?? #TB

10.5k Likes, 79 Comments – Suzanne Schulting (@suzanneschulting) on Instagram: “Happy weekendd?? #TB”

Hello weekend?? Pic: Neeke Wassenbergh-Smit #jaaaaa #jaaaaaaaaa #jaaaaaa

3,637 Likes, 81 Comments – Suzanne Schulting (@suzanneschulting) on Instagram: “Hello weekend?? Pic: Neeke Wassenbergh-Smit #jaaaaa #jaaaaaaaaa #jaaaaaa”

Suzanne Schulting on Instagram: “Love skating, also sleeping.?? #nightnight”

9,882 Likes, 66 Comments – Suzanne Schulting (@suzanneschulting) on Instagram: “Love skating, also sleeping.?? #nightnight”

THURSDAY?⚓ #papa&mama

15.6k Likes, 357 Comments – Suzanne Schulting (@suzanneschulting) on Instagram: “THURSDAY?⚓ #papa&mama”

Can’t wait to race this zilhouette with @nielsgarage ??! ~ ~ pic @teamhorsthuisp

8,041 Likes, 57 Comments – Suzanne Schulting (@suzanneschulting) on Instagram: “Can’t wait to race this zilhouette with @nielsgarage ??! ~ ~ pic @teamhorsthuisp”

Coconut beach??

6,884 Likes, 25 Comments – Suzanne Schulting (@suzanneschulting) on Instagram: “Coconut beach??”

?? #FHM500

7,705 Likes, 27 Comments – Suzanne Schulting (@suzanneschulting) on Instagram: “?? #FHM500”

BEACH!!2.0?

8,294 Likes, 55 Comments – Suzanne Schulting (@suzanneschulting) on Instagram: “BEACH!!2.0?”

?❄☃️? #snowisfalling #winterwonderland

3,727 Likes, 47 Comments – Suzanne Schulting (@suzanneschulting) on Instagram: “?❄☃️? #snowisfalling #winterwonderland”

?? #bestemaandagallemaal ~ ?: www.teamhorsthuis.nl & @nielsgarage

10.6k Likes, 126 Comments – Suzanne Schulting (@suzanneschulting) on Instagram: “?? #bestemaandagallemaal ~ ?: www.teamhorsthuis.nl & @nielsgarage”

Wil je meer zien? Dat is logisch. Gelukkig hebben we morgenochtend gewoon weer een kersverse Manners Mooiste voor je.

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.