Manners Occasions #35: moderne tweedehands BMW M-modellen onder de 21k

Iedere man heeft een droomauto. Voor de één is het een stijlvolle Ferrari, de ander droomt van een klassieke Porsche en dan zijn er ook nog genoeg mannen die een dikke Amerikaan op de oprit willen. Helaas blijft het vaak alleen bij dromen. Gelukkig is er altijd nog de tweedehands automarkt die vol staat met auto’s die de droom voor een deel kunnen waarmaken, zonder dat je portemonnee daar zwaar onder hoeft te lijden.

Wij gaan je daar met deze rubriek bij helpen. Iedere week duiken we in de tweedehands automarkt van Nederland en scheiden we het kaf van het koren. Daarbij richten we ons wekelijks op een ander type auto en verschillende prijsklassen. In de vijfendertigste editie gaan we voor de sportiefste bolides die BMW in haar assortiment heeft: de BMW M-modellen.

BMW M3 Coupé E92 V8 – €17.950

Een “gewone” BMW is van zichzelf vaak al behoorlijk sportief. Voor de meesten is dat voldoende, maar de echte maniak wil meer. Veel meer! En dan kom je uit bij de M-modellen van BMW. Deze aparte afdeling van de Duitse autobouwer pakt verschillende modellen van het moedermerk en injecteert deze met een flinke stoot testosteron. Het resultaat zijn BMW’s die je bloed nog sneller laten stromen.

Deze BMW M3 die we op Autoscout24 gevonden hebben, is daar een mooi voorbeeld van. We zien je denken: “een BMW M3 4.0 V8 uit 2007 voor die prijs, kan dat wel?!” Ja, maar er zit wel een klein addertje onder het gras. Het is een Engelse auto en je zult hem dus nog moeten invoeren. Daarnaast zit het stuur aan de rechterkant en dat is natuurlijk wel even wennen. Verder is dit gewoon een hele dikke BMW M3. Heerlijk.

BMW M3 Coupé – €19.900

Bovenstaande BMW M3 komt uit 2007 en valt binnen de vierde generatie. Deze zijn vaak nog behoorlijk prijzig tenzij je een bijzonder geval tegenkomt zoals hierboven. Met een kleiner budget kun je beter gaan kijken naar de E46 M3, oftewel de derde generatie die tussen 2000 en 2006 van de productieband rolde. Deze versie heeft nog wat minder rondingen en wat meer die agressieve look die je kent van de klassieke BMW’s

Wat dacht je van deze hele dikke BMW M3 uit 2002 die we tegen het lijf liepen op Autoscout24? Een lekkere handgeschakeld en achterwielaangedreven monster, maar dan wel met de nodige luxe. Zo is hij voorzien van elektrische stoelverstelling, parkeerhulp, stoelverwarming en nog meer extra’s. Daarnaast is hij goed onderhouden en verkeert hij, ondanks de kwart miljoen kilometer die op de teller staat, nog steeds in topvorm.

BMW M5 V10 – €20.950

Na twee keer een M3 is het nu tijd voor de grote broer: de BMW M5. Deze brute versie van de 5-Serie verscheen voor het eerst in 1985 en is sindsdien één van de snelste luxe middenklasse auto’s. De bloedmooie F90 M5 is net op de markt en zwaar onbetaalbaar. Gelukkig is de variant die tussen 2005 en 2010 verscheen wel betaalbaar. Die is zeker de moeite waard, want met deze versie is namelijk iets bijzonders aan de hand.

Onder de motorkap van deze BMW M5, die we ook op Autoscout24 tegenkwamen, ligt namelijk een bulderende V10. Dat is uniek want tot de dag van vandaag is dit de enige BMW V10. Beter dan dit ongeblazen blok ga je niet vinden. Deze motor kent namelijk veel overeenkomsten met de F1 krachtbron die BMW lange tijd maakte. Het resultaat is een motor met een werkelijk ongekende toeren opbouw. Daarnaast is hij ook visueel zeer fijn. Voor de echte liefhebber is dit puur genieten.

Meer tweedehands auto’s

Zijn deze dikke BMW M-modellen niet helemaal je ding, want dat kan, klik dan hier voor nog veel meer tweedehands auto’s.

Reageer op artikel:
Manners Occasions #35: moderne tweedehands BMW M-modellen onder de 21k
Sluiten