Manners Occasions #36: moderne tweedehands Audi S-modellen onder de 24k

Iedere man heeft een droomauto. Voor de één is het een stijlvolle Ferrari, de ander droomt van een klassieke Porsche en dan zijn er ook nog genoeg mannen die een dikke Amerikaan op de oprit willen. Helaas blijft het vaak alleen bij dromen. Gelukkig is er altijd nog de tweedehands automarkt die vol staat met auto’s die de droom voor een deel kunnen waarmaken, zonder dat je portemonnee daar zwaar onder hoeft te lijden.

Wij gaan je daar met deze rubriek bij helpen. Iedere week duiken we in de tweedehands automarkt van Nederland en scheiden we het kaf van het koren. Daarbij richten we ons wekelijks op een ander type auto en verschillende prijsklassen. Vorige week gingen we voor de sportieve BMW M-modellen en deze keer gaan we hetzelfde doen, maar dan met een ander bekend Duits merk. Editie 36 staat namelijk in het teken van de S-modellen van Audi.

Audi S3 Sportback 2.0 TFSI quattro Ambition Pro Line – €15.995

We beginnen enigszins klein en bescheiden met de sportieve variant van de Audi A3. Deze verscheen voor het eerst in 1999, drie jaar nadat de eerste A3 van de band af kwam rollen. Sindsdien is de S3 niet meer verdwenen. Iedere nieuwe versie van deze hatchback kwam er ook in een sportieve variant. Perfect voor de snelheidsduivel die wat minder geld en ruimte heeft.

De S3 bestaat inmiddels al bij twintig jaar en is goed vertegenwoordigd op de tweedehands automarkt. De meest recente versie verscheen in 2013, maar die is nog behoorlijk prijzig. Ga voor een versie eerder en je hebt een hele strakke S3 voor een scherpe prijs. Zo vonden we op Autoscout24 deze zeer fraaie bolide uit 2010. Onder de motorkap ligt een pittige tweeliter die 265 pk levert. Combineer dat met een fijn schakelende zesbak, een Zimmerman remsysteem, lichtmetalen velgen, de nodige luxe en je hebt een zeer sportieve en stijlvolle hatchback.

Audi S6 Avant V10 – €16.950

Bij de Audi A3 duurde het dus nog even voordat er een S-versie kwam, maar dat was bij de A6 wel anders. De populaire middenklasse auto was direct in 1994 verkrijgbaar als S6. Vooral de Avant versie is zeer geliefd. Deze combineert namelijk het sportieve van een sportwagen met de ruimte van een stationwagen. Dit is zonder twijfel de ultieme auto voor een jonge vader.

Bij de Audi S6 Avant die na 2011 op de markt kwam blijven we uit de buurt. Deze zijn vaak nog behoorlijk duur, maar dat geldt niet voor de voorgaande generatie die in 2006 voor het eerst het levenslicht zag. En dat is er niet zomaar eentje. Deze versie is namelijk uitgerust met een 5.2 liter V10 die ook in een Lamborghini Gallardo ligt. Beter gaat het gewoon niet worden en we vonden er eentje op Autoscout24 voor nog geen zeventienduizend euro. Compleet met alle luxe die je nodig hebt. Episch toch?

Audi S5 3.0 TFSI quattro Coupe – €23.450

Tot slot een S-model van Audi die aanzienlijk minder lang op de markt is dan de bovenstaande bolides. De S5 verscheen namelijk pas in 2007. Logisch, want ook de gewone A5 kwam pas in datzelfde jaar op de markt. Inmiddels zijn er drie generaties, waarvan de meest recente in 2017 op de markt kwam. Deze is voor de meeste mensen nog onbetaalbaar en ook de tweede generaties is nog behoorlijk aan de prijs.

Als je een S5 wilt, kun je dan ook beter gaan kijken naar de eerste versie die tussen 2007 en 2012 geproduceerd werd. Deze is nog steeds niet goedkoop, maar voor de echte liefhebber met spaargeld wel te doen. Zo vonden we op Autoscout24 deze gruwelijk Audi S5 Coupé. Hij is uitgerust met elektrische stoelverstelling, lederen bekleding, parkeerhulp, multifunctioneel stuurwiel en nog veel meer luxe. Daarnaast beschikt hij over 333 pk en is dus perfect om in stijl de linkerbaan mee te domineren. Hij staat alleen wel in Duitsland en moet nog ingevoerd worden.

Meer tweedehands auto’s

Zoek je een sportieve Duitse auto, maar is Audi niet helemaal je merk? Klik dan hier voor tweedehands moderne BMW M-modellen. Of klik hier voor alle voorgaande edities van Manners Occasions.

Reageer op artikel:
Manners Occasions #36: moderne tweedehands Audi S-modellen onder de 24k
Sluiten