Frank Reinbergen
Frank Reinbergen Auto's & Motoren 12 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Tweedehands BMW 5 Serie kopen? Dit is wat je moet weten

De BMW 5 serie is voor veel mensen een echte droomauto. De 5 serie is naast het verschil in grootte ook een stuk luxer dan zijn populaire broertje, de BMW 3 serie. Met een stevige nieuwprijs is een BMW 5 serie voor weinig mensen weggelegd maar daarom des te interessanter als occasion. Waar moet je op letten bij aanschaf van een BMW 5 serie?

De BMW 5 serie

De BMW 5 E60 serie werd geïntroduceerd in 2004 en is geproduceerd tot 2010. De BMW zorgde voor wat ophef en de reden hiervoor is het uiterlijk. Er zijn mensen die echt houden van het design en mensen die het verafschuwen. Een middenweg lijkt niet te bestaan. Het exterieur is in elk geval niet saai en straalt veel succes en luxe uit. Qua exterieur heb je keuze uit een sedan of een touring. Het interieur is van hoge kwaliteit zoals je van BMW mag verwachten. Met veel leer, een scherm bedienbaar vanaf de middenconsole en mooie afwerking is het anno 2019 nog een prima plek om te zijn.

Aandrijflijn

BMW heeft de E60 BMW 5 series van veel motoren voorzien. Benzinemotoren beginnen vanaf 163pk uit een viercilinder in de 520I en lopen op tot 367 pk in de 550I met een dikke achtcilinder. Diesels beginnen ook vanaf 163pk in de 520d en de krachtigste 535d levert 286pk. Voor een auto van dit kaliber zijn de beroemde ‘zes in lijn’ motoren aan te raden. Deze zescilinders van BMW zijn voor zowel benzine als diesel pareltjes van motoren met een mooie zescilinder brom en voldoende vermogen.Deze generatie 5 serie kreeg net als alle andere generaties ook een ultiem sportmodel. De BMW M5. Met een V10 motor voorin die meer dan 500pk levert en fenomenaal klinkt een echte liefhebbersauto.

bmw 5 serie, tweedehands, kopen, dit is waar je op moet letten
BMW 5 E60 (Bron: BMW)

Aandachtspunten

Los van de specifieke aandachtspunten is het altijd zaak om auto’s zoals dit goed proef te rijden. Controleer de onderhoudsboekjes, kijk of er voor hetzelfde merk banden op zitten als achter en check of de auto geïmporteerd is. Premium rijden is ook premium betalen dus hoewel de aanschaf zeer scherp is blijft onderhoud duur. De BMW 5 serie E60 is een redelijk betrouwbare auto! check altijd alle elektra en let bij de exemplaren met een panorama dak op sporen van lekkage. Verder zijn er wat diesels in het begin van de productiejaren die zeer grote problemen met zich meebrachten. Er brak een stuk af in het inlaattraject en dit metalen stuk tasten de gehele motor aan. Mocht je dit meemaken dan ben je ver van huis en moet er vaak een nieuwe motor in.

Aanschaf

Wat kost een dikke BMW 5 serie? Prijzen beginnen op de occasionmarkt al vanaf 6k. houdt er wel rekening mee dat deze exemplaren veel kilometers gelopen hebben en flink gebruikt zijn. Voor ongeveer het dubbele heb je een stuk netter exemplaar! Niet gek voor een sportieve, zakelijke en vooral luxe BMW.

? Check hier wat je moet weten als je een tweedehands Audi A3 wil kopen

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.