Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 12 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Droom occasion: unieke tweedehands Donkervoort D8 270 RS

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek een dikke occasion. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden. Vandaag een excentrieke tweedehands Donkervoort D8 270 RS Limited Edition uit 2006.

Tweedehands Donkervoort D8 270 RS Limited Edition

Een unieke occasion die gewoon op Hollandse bodem is geproduceerd. We hebben het over een unieke tweedehands Donkervoort D8 270 RS. Deze sportieve ‘Hollandse’ occasion vond zijn levenslicht in 2006 en heeft in die dertien jaar tijd maar 61.403 kilometers gelopen. Het bijzondere aan deze uitvoering is dat er maar 25 van zijn gemaakt en dit is numero 7. Deze bolide zal je op de weg en op het circuit verbazen.

Tweedehands Donkervoort D8 270 RS occasion
Bron: Gallery Aaldering

Toen de eerste eigenaar de bolide in 2006 op de kop tikte was hij nog niet helemaal tevreden. In 2010 is de tweedehands Donkervoort D8 namelijk helemaal verbouwd bij Donkervoort Automobielen zelf. Werkelijk (bijna) alles is verbouwd aan de occasion. Zo heeft hij een sportievere neus, F1 spiegels, andere uitlaat, 17 inch velgen en veel nieuwe technische opties.

Unieke occasion met veel snelheid

Ook het interieur van de tweedehands Donkervoort D8 270 RS is stevig aangepakt. Zo is de Nederlandse occasion voorzien van een carbon GT dashboard, MOMO race stuurwiel, nieuwe gordels en nieuwe indicatie lampjes om het racegevoel af te maken.

Door zijn unieke pk/gewichtsverhouding is deze occasion pijlsnel. De Donkervoort D8 270 RS weegt maar 660 kilogram en heeft 300 pk. Hiermee knalt de tweedehands Donkervoort binnen 4 seconden naar de 100 kilometer per uur. Tel daarbij zijn unieke wegligging op en je hebt een heerlijk racemonster.


Bron: Gallery Aaldering

Prima prijs voor een limited edition

Deze occasion vind je niet snel en dat merk je in de prijs. Je betaalt 89.500 euro voor de unieke tweedehands Donkervoort D8 270 RS Limited Edition. Kost wat, maar dan heb je wel een onwijs zeldzame bolide voor de deur staan. Lijkt dat je wat? De occasion staat te koop bij Gallery Aaldering. Meer informatie over de technische specs en foto’s van de Donkervoort D8 vind je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.