Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 21 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Tom Hanks bouwt robot voor hond in filmdebuut Game of Thrones-regisseur

In november komt Finch uit, het filmdebuut van één van de beste Game of Thrones-regisseurs. Met Tom Hanks in de hoofdrol, die we nu voor het eerst in actie zien in een eerste trailer.

Universal had vorig jaar BIOS op de planning staan, een blockbuster van Miguel Sapochnik. Een naam die je wellicht niet zoveel zegt, maar de Game of Thrones-afleveringen die hij regisseerde waarschijnlijk wel.

Van bioscoop naar Apple TV+

Hij was namelijk verantwoordelijk voor memorabele afleveringen als Hardhome, The Long Night, Battle of the Bastards en The Winds of Winter. Afleveringen die in menig toplijstje van de beste Game of Thrones-momenten te vinden zijn.

De 47-jarige televisiemaker had met de sciencefiction-film BIOS zijn regiedebuut moeten maken wat de filmwereld betreft. Helaas gooide de pandemie roet in het eten. De ambitieuze film werd vervolgens verpatst aan Apple, die de blockbuster nu uit gaat brengen onder de naam Finch. Niet in de bioscoop, maar op Apple TV+ uiteraard.

Tom Hanks, zijn hond en een robot

Tom Hanks speelt Finch, een uitvinder en robotica-expert die als een van de weinigen een wereldwijde ramp heeft overleefd. Zijn kostbaarste bezit is zijn hond, genaamd Goodyear.

De wereld is kapot, en levensmiddelen worden steeds schaarser. Finch weet dat hij zal sterven, en heeft daarom nog maar één missie: ervoor zorgen dat Goodyear in goede handen terecht komt.

Daarom heeft hij een robot gebouwd, die voor de hond moet gaan zorgen. De bijzondere familie reist Amerika door in een post-apocalyptische wereld, in een oude camper.

Caleb Landry Jones (Get Out) speelt de robot, in de vorm van motion-capture. Net zoals in Cast Away zal Tom Hanks de film moeten dragen, want in Finch is hij waarschijnlijk het grootste deel van de tijd het enige mens dat je te zien krijgt.

Eerste trailer voor Finch

Apple TV+ heeft nu echter de eerste trailer van Finch uitgebracht, en die stelt ons grotendeels gerust: het ziet er goed uit. Finch wordt ongetwijfeld een tranentrekker, want Hanks gaat sowieso sterven in de film, dat kan niet anders.

Sla dus alvast wat tissues in. Wie weet durft Sapochnik het personage van Hanks al in de eerste act te laten sterven, waardoor we een groot deel van de film tegen een hond en een robot aankijken. Zou origineel zijn!

Slecht teken?

Maar ja, Universal heeft de film verpatst. Dat hoeft geen slecht teken te zijn, maar zo wordt een dergelijke zet vaak wel gezien. Het getuigt in ieder geval niet van veel vertrouwen in het project.

We gaan er op 5 november achter komen of Sapochnik na een aantal van de beste Game of Thrones-afleveringen ook een topfilm af kan leveren. Vanaf dan staat Finch exclusief op Apple TV+.

En ach, anders kan hij vast aan de slag voor een van de vele geplande spin-offs van de HBO-serie.

Tom Hanks bouwt robot voor zijn hond in debuut Game of Thrones-talent
🚦 (Afbeelding: Apple)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.