Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 19 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

House of the Dragon besmet: opnames Game of Thrones-prequel on hold

Fans van Game of Thrones snakken naar het aangekondigde vervolg, House of the Dragon genaamd. Maar corona is Westeros binnengeslopen en zelfs huize Targaryen is niet bestand tegen het virus.

De opnames van House of the Dragon liggen tijdelijk stil. Op de filmset van de Game of Thrones-prequel is namelijk een corona-besmetting geconstateerd. HBO heeft de opnames daarom direct on hold gezet, maar zoals het nu lijkt is de schade beperkt.

House of the Dragon on hold door corona

Volgens verschillende bronnen is iemand van het productieteam positief getest, zo meldt Deadline. Deze persoon moet in quarantaine, net als degene met wie hij of zij nauw contact heeft gehad. De opnames van de Game of Thrones-prequel worden, bij geen verdere uitbraak, komende woensdag alweer hervat.

Naast House of the Dragon zijn ook twee andere producties stilgelegd vanwege een corona-uitbraak op de set. Zowel de opnames van het tweede seizoen van de Netflix-serie Bridgerton als die van de Netflix-film Matilda zijn tijdelijk stopgezet. Wanneer deze producties weer worden hervat, is niet bekend.

Eerste beelden van de Game of Thrones-prequel

House of the Dragon is net als Game of Thrones gebaseerd op de boekenreeks A Song of Ice and Fire van George R. R. Martin. De reeks is een kroniek van de hoogtijdagen van House Targaryen in Westeros. Gedurende deze tijd, zo’n 300 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones, breekt een bloedige burgeroorlog uit, bekend als The Dance of the Dragons, die uiteindelijk tot hun ondergang leidt.

House of the Dragon: HBO dropt eerste beelden spin-off Game of Thrones
Steve Toussaint als Lord Corlys Velaryon, The Sea Snake (Afbeelding: HBO)

De spin-off draait overigens niet alleen om de machtige familie. Ook leden van de hofhouding en andere sleutelfiguren rondom de Targaryens raken verwikkeld in de politieke intrige en onrust, waar het werk van George R.R. Martin bekend om staat. Bekijk in dit artikel de eerste beelden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.