Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 17 jun 2021
Leestijd: 4 minuten

Tien sporters die je deze zomer in de gaten moet houden

De zomer van 2021 zit bomvol sport. Fijn, want we zijn allemaal toe aan wat oranje succes op het EK en de TT Assen, in de Tour de France, op Wimbledon én de Olympische Spelen. Deze tien sporters moet je in de ultieme sportzomer zeker in de gaten te houden.

Tien sporters:

  1. Sifan Hassan – Ze is in de vorm van haar leven en verbeterde onlangs op sensationele wijze het vijf jaar oude wereldrecord. Hoewel Sifan (28) dat na twee dagen alweer even sensationeel kwijtraakte, is de Nederlandse van Ethiopische afkomst een wereldster in de atletiek. Ze weet nu wie haar concurrente is op de Olympische Spelen: Letesenbet Gidey.
  2. Bo Bendsneyder – Hij wordt ook wel ‘Max min twee wielen’ genoemd, de 21-jarige coureur die al sinds zijn vijfde actief is in de motorsport. De Max Verstappen van de motorsport is bezig aan zijn zesde seizoen als Grand Prix-coureur. Hij zei hier eerder over: “Ik denk dat het een geweldig seizoen gaat worden.” In juni staat TT Circuit Assen op het programma.
  3. Kiran Badloe – Hij werd al drie keer wereldkampioen. Nu is Kiran (26) de grote favoriet voor Olympisch goud bij het windsurfen. Dat ticket voor de Spelen bemachtigde hij ten koste van zijn vriend, mentor en Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe. 
  4. Lieke Martens – Mooiste sportvrouw van Nederland: die titel won ze dit jaar al. Net als de Champions League met FC Barcelona. Nu gaat voetballer Lieke (28) samen met de andere leeuwinnen voor een gouden medaille in Tokio. Het is voor het eerst dat de vrouwen zich hebben gekwalificeerd voor de Spelen.
  5. Memphis Depay – Hij is een van de meest besproken spelers van Oranje. Frank de Boer zei in het sportmagazine Helden over Memphis (27): “Memphis staat symbool voor de huidige generatie voetballers, een speler met een eigen mening.” Memphis zelf over zijn verwachtingen op het EK: “Ik geloof echt dat we met het Nederlands elftal wat moois kunnen neerzetten. Iets dat de hele wereld niet ziet aankomen.” Dat belooft wat. FC Barcelona en Juventus vechten al om Memphis.
  6. Ferry Weertman – Hij heeft al heel veel medailles op zak, maar nooit genoeg natuurlijk. Ferry (28) werd tussen 2014 en 2018 drie keer op rij Europees kampioen en in 2017 werd hij wereldkampioen. Op de Spelen in Rio in 2016 veroverde hij goud. De openwaterzwemmer hoopt zijn titel deze zomer in Tokio natuurlijk te prolongeren.
  7. Tess Wester – De keepster van het Nederlands handbalteam vierde dit jaar al successen in Denemarken door met haar team landskampioen te worden en de beker te winnen. Nu gaat Tess (28) met de andere handbalvrouwen voor goud. Bij de vorige Spelen, de eerste voor het Oranje handbalteam, werd ze vierde met haar ploeg. In 2019 werd Oranje wereldkampioen.
  8. Mathieu van der Poel – Dubbel druk en hopelijk dus ook dubbel succes voor deze alleskunner op de fiets. Mathieu (26) combineert veldrijden, wegrennen en mountainbiken. Hij werd eerder dit jaar voor de vierde keer wereldkampioen veldrijden en rijdt deze zomer zijn eerste Tour de France. Een maand later hoopt hij als mountainbiker een Olympische medaille binnen te slepen.
  9. Annika van der Meer/Corné de Koning – Roeiers Corné (31) en Annika (35) zijn medaillekandidaat in de dubbeltwee op de Paralympische Spelen in Tokio. Ze wonnen samen al twee keer goud op de wereldkampioenschappen. Corné heeft een beenafwijking en Annika belandde in een rolstoel na een ski-ongeluk. Annika stopt na de Spelen in Japan om als arts te gaan werken. Ze droomt van een gouden afsluiter van haar topsportcarrière.
  10. Botic van de Zandschulp – Hij had op Roland Garros de eerste Nederlandse man sinds 2013 kunnen worden die in de derde ronde van een grandslamtoernooi stond. Helaas kwam hij de tweede ronde niet door. Het geeft wel aan dat Botic (25), die als baby al met zijn moeder meeging naar de tennisbaan, op stoom is. Hij staat nu op plek 154 in de wereldranglijst en is daarmee de beste Nederlandse tennisser op dit moment. Wimbledon lonkt.

Niets missen deze zomer?

Wil jij deze zomer niets missen van onze nationale sporthelden? De sportmagazines besteden uitgebreid aandacht aan de atleten die op de toernooien en evenementen uitkomen. Denk aan Voetbal International, Helden, Runner’s World, Elfvoetbal en Bicycling.

Via de app Readly lees je deze en nog veel meer (inter)nationale tijdschriften en kranten – 5000!!! – voor een vast bedrag per maand. Je hebt via de app ook toegang tot onder meer Engelstalige en Duitstalige sportmagazines. Wil jij Readly gratis een maand uitproberen? Kijk hier voor meer informatie. 

In samenwerking met Readly

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.