Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 2 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

‘The Mandalorian-film sneller dan verwacht maar ook slecht nieuws’

Volgens de geruchtenmolen wil Disney The Mandalorian sneller dan verwacht naar het grote scherm brengen. Maar dat betekent ook dat het vierde seizoen van de populaire Star Wars-serie zou geschrapt worden in ruil voor de film.

De aanslepende staking in Hollywood draagt steeds meer gevolgen. En hoewel de studiobazen liever wachten tot de schrijvers dakloos zijn, speelt de langdurige pauzeknop ook met het eigen eten.

‘Disney maakt andere plannen voor The Mandalorian’

Vanwege de staking dreigen Star Wars-projecten als The Mandalorian en Ahsoka serieuze vertraging op te lopen. Volgens MakingStarWars overwegen Disney en Lucasfilm daarom andere opties om het verhaal van Din Djarin toch op tijd voort te stuwen.

Een blockbuster die beide series in een klap tot een mooi einde brengt, maakte altijd al deel uit van de plannen. Maar de fansite schrijft nu dat Disney verkiest om seizoen 4 van The Mandalorian alvast in te ruilen voor een op zichzelf staande bioscoopfilm.

“We zouden het vierde seizoen van The Mandalorian voorlopig verliezen op Disney+, maar in plaats daarvan zouden we dat verhaal beleven als een bioscoopfilm die een jaar later zou leiden naar het originele filmconcept.”

De hoofdredacteur van MakingStarWars meent de geruchten opgevangen te hebben na gesprekken met bronnen binnen Disney en Lucasfilm. Neem dit dus uiteraard met een korreltje zout of twee. Showrunner en schrijver Jon Favreau heeft ook al bevestigd dat het script voor seizoen 4 van The Mandalorian zo goed als klaarligt.

Maar dat hoeft de geruchten niet te ontkrachten. Er werd nog geen releasedatum vrijgegeven van het vierde seizoen. En schrijvers zijn zowel voor als tijdens de productie van een serie nodig.

Door de staking en de opgelopen vertragingen lijkt het dus niet helemaal uit de lucht gegrepen dat er een The Mandalorian-film in de steigers staat. Voor Disney zou het in ieder geval een tijd -en kostenbesparende vervanging van een heel seizoen zijn. En nog een doorn in het oog van de “onrealistische‘” stakers.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.