Martin de Coninck
Martin de Coninck Eten & Drinken 29 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

The Macallan eert 60 jaar James Bond met 6 single malt whisky’s

Het is alweer 60 jaar geleden dat Sean Connery meesterspion James Bond naar het witte doek bracht. Speciaal ter ere van dit jubileum lanceert de Schotse whisky distilleerderij The Macallan zes gelimiteerde single malts. Voor elk decennium een unieke uitgave.

In 1962 verscheen de eerste Bondfilm in de bioscoop: Dr. No. Dit was het startschot van een van de succesvolste filmreeksen aller tijden. Niemand minder dan Sean Connery – volgens velen dé James Bond – speelde in deze eerste spionagefilm. Er zouden nog vele 007-films volgen. Met Sean Connery, maar ook met andere Britse acteurs in de hoofdrol. The Macallan eert de bijzondere mijlpaal van het 60-jarige bestaan van de James Bond-films met zes prachtige single malts.

The Macallan 60 Years Anniversary-collectie

Nu drinkt James Bond zelf het liefst een Martini; geschud, niet geroerd. Toch zal de stijlvolle Britse spion een van de zes gelimiteerde single malts van The Macallan zeker niet afslaan. De luxe whisky is namelijk prominent zichtbaar in de James Bond-film Skyfall (2012).

Sterker nog: samen met kwaad gespuis Silva drinkt hij van The Macallan Fine & Rare 1962 als eerbetoon aan het 50-jarige bestaan van de franchise destijds. Een paar jaar later in Spectre (2015) kan 007 wederom de verleiding niet weerstaan om een slok te nemen.

Favoriete whisky van James Bond

De geheim agent en The Macallan zijn dus geen vreemden van elkaar. “The Macallan is de favoriete whisky van James Bond en als twee gerenommeerde wereldwijde merken delen we veel synergiën, met name als moderne innovators die verbonden zijn door ons Schotse erfgoed”, zegt Jaume Ferras, global creative director de Schotse distilleerderij.

the macallan 60 anniversary, single malt whisky, james bond, 007

Elke single malt is in het leven geroepen door The Macallan Master Whisky Maker Kirsteen Campbell. Deze dame brengt hommage aan het agentnummer van (007) door het alcoholpercentage van elke single malt af te toppen op 43,7 procent. Daarnaast is elke whisky versierd met fantastische James Bond-ontwerpen passend bij het decennium van de uitgave.

De prijs per fles is 800 euro. Meer informatie vind je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.