Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 22 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Amazon viert verjaardag James Bond met twee grote verrassingen

Het is de zestigste verjaardag van de James Bond-films. Dat moet gevierd worden, en dat gaat Amazon Prime Video doen ook. En hoe!

Daniel Craig is eindelijk verlost van James Bond. De Britse acteur had een haatliefde verhouding met de rol, vooral vanwege de fysieke lijdensweg die de opnames van vooral Skyfall voor hem waren.

De grote James Bond-zoektocht

Nu kan hij rustiger aan doen, door bijvoorbeeld een detective te spelen in de nieuwe megafranchise van Netflix. Ondertussen speculeren bookmakers er druk op los. Wie wordt de nieuwe Bond?

Is het Henry Cavill, Idris Elba, of toch de recent opgedoken favoriet uit Fantastic Beasts? We hebben de meest kansrijke kandidaten volgens Britse wedkantoren in dit artikel voor je op een rijtje gezet.

De realiteit is echter dat we waarschijnlijk alsnog verrast gaan worden door de uiteindelijke keuze van producente Barbara Broccoli. Onlangs liet ze al los dat het nog zomaar twee jaar kan gaan duren voor men überhaupt aan de volgende 007-film gaat beginnen.

Wel wilde ze al verklappen dat de nieuwe Bond een man gaat worden. Kunnen we alle discussies over het geslacht van de nieuwe 007 ook weer achter ons laten. Gelukkig.

Bond Day

Gelukkig hoeven fans zich ondertussen niet te vervelen. Amazon, de kersverse eigenaar van de filmstudio achter de Bond-franchise, heeft namelijk een tweetal mooie verrassingen op de planning staan.

Op 5 oktober is het kennelijk Bond Day. Bovendien markeert dit jaar ook de zestigste verjaardag van de filmfranchise, en dat gaat de techgigant vieren op de streamingdienst Prime Video.

Prime Video’s The Sound of 007

De streamingdienst heeft een gloednieuwe trailer gedropt voor The Sound of 007. Een documentaire die in de iconische muziek van de James Bond-films duikt. De regie is in handen van Mat Whitecross, die je wellicht kent van de magnifieke Oasis-documentaire Supersonic.

De documentaire duikt in de “opmerkelijke geschiedenis van zes decennia James Bond-muziek en neemt kijkers mee op een reis van Sean Connery’s Dr No tot Daniel Craig’s laatste optreden in No Time to Die.

De muziek wordt onder andere toegelicht door Barbara Broccoli, de producente achter de filmfranchise. “De adrenaline, de spanning, de vreugde, de angst. Je hoort het Bond-thema en het geeft je die shot,” aldus Broccoli in de trailer.

Concert voor het goede doel

De docu is vanaf 5 oktober te streamen op Amazon Prime Video, maar daar blijft het niet bij! Op 4 oktober zal er in het beroemde Royal Albert Hall ook een speciaal concert plaatsvinden voor het goede doel, ter ere van de zestigste verjaardag van de filmfranchise.

Dan hebben we het over The Sound of 007 in Concert. Een lange lijst aan artiesten zal samen met het Royal Philharmonic Concert Orchestra de iconische muziek uit de films ten gehore brengen.

Maak je geen zorgen: je hoeft geen retourtje Londen te boeken. Een registratie van het concert komt namelijk later dit jaar ook naar Amazon Prime Video. Daarvoor is helaas nog geen releasedatum bekendgemaakt. Ach, je kunt niet alles hebben!

The Sound of 007 James Bond documentaire Amazon Prime Video
Poster voor het concert (Afbeelding: Amazon)

MI6 HQ

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.