Felix Decavel
Felix Decavel Crypto 29 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe crypto uit Nederland genereert een basisinkomen voor de armen

Hier gaan we weer. Is er opnieuw een cryptomunt die het licht uitgevonden heeft? Misschien deze keer wel. De nieuwe Glo of Global Income Coin is een Nederlandse non-profit crypto, waarvan alle winst naar mensen gaat die onder de armoedegrens leven. Door te investeren, genereer je een basisinkomen voor arme mensen.

Het mooie aan Glo is dat het om een stablecoin gaat die vasthangt aan de prijs van de dollar. Dat betekent dat als je de Nederlandse crypto koopt, je niet bang hoeft te zijn voor radicale pieken en dalen die je portemonnee kunnen vullen maar ook leegroven. Stablecoins zijn op zich niets nieuws, maar wat Glo zo uitzonderlijk maakt, is dat als je de coin in je crypto-wallet bewaart, je bijdraagt aan het bestrijden van armoede. Hoe werkt het?

Glo, de Nederlandse crypto die armoede kan oplossen

De Nederlandse uitvinders van Glo hebben berekend dat ze een market cap van 9 triljoen dollar nodig zullen hebben om extreme armoede te beëindigen. Voor elke Glo, houden ze een dollar in reserve die dan wordt geïnvesteerd in staatsobligaties. Daar zit ongeveer 3 procent rente op die integraal naar het bestrijden van armoede gaat. Als je met andere woorden besluit je euro’s om te zetten naar de Nederlandse cryptomunt, help je mensen op passieve wijze aan hun dagelijks brood.

Glo wil met de rente iedere maand een basisinkomen van 30 euro per persoon geven aan alle 695 miljoen mensen ter wereld onder de armoedegrens. Dat is een gigantisch bedrag als je bekijkt dat de armoedegrens momenteel op 1,90 euro per dag ligt. Elke 17.000 dollar die opgebracht wordt, zal één persoon op aarde uit de armoede helpen.

Wereldwijd basisinkomen dankzij investeerders

Volgens Glo moet de Nederlandse crypto 7 procent van al het geld in de wereld vervangen. Als er genoeg mensen (en vooral bedrijven) bereid zijn hun geld naar de veelbelovende cryptomunt om te zetten, kan de strijd tegen armoede optimaal gevoerd worden. Lees hier meer over de stablecoin die de armen van een basisinkomen moet voorzien.

Wil je meer nieuws over crypto lezen? Check dan hier waarom de huidige Bitcoin-dip misschien al verleden tijd is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.