Alrik de Jong
Alrik de Jong Crypto 19 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin zakt n贸g dieper het moeras in, maar deze grafiek geeft hoop

Bitcoin is weer eens door het ijs gezakt. Tot het laagste niveau sinds 2020, ditmaal. Of dat reden tot paniek is of tijd om te kopen, mag je zelf beslissen. Kijkend naar de Rainbow Chart is er in ieder geval nog hoop.

Daarbij moet gezegd worden dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst.

Bitcoin zakt tot laagste niveau sinds 2022

Door een daling van de waarde van cryptomunten staat de bitcoin maandag bijna op het laagste niveau sinds 2020. Cryptohandelaren zetten zich schrap voor de wereldwijde economische maatregelen om de inflatie tegen te gaan.

De waarde van een bitcoin zakte met 6,7 procent naar 18.500 dollar. Ether verloor 6,2 procent en kwam daarmee uit op krap 1.300 dollar. Onder meer XRP en polkadot leden zwaardere verliezen.

Beleggers maken zich op voor een verdere renteverhoging van onder meer de Federal Reserve deze week om de torenhoge inflatie in de Verenigde Staten tegen te gaan. Daardoor gedragen beleggers zich voorzichtiger. Ook de Britse centrale bank zal naar verwachting de rentetarieven stevig verhogen.

Rainbow Chart

Er zijn investeerders die dit juist als het moment zien om te kopen. “Als er bloed op straat ligt, is de tijd rijp om te investeren. Zelfs als dat bloed van jou is”, zei baron Rotschild al in de 19e eeuw. Daarbij komt de Bitcoin Rainbow Chart, een grafiek uit de oertijd van de eerste digitale munt, die nu ook gunstig staat.

bitcoin rainbow chart, toekomst, dip, kopen, verkopen
(Afbeelding: Blockchain Center)

De Bitcoin Rainbow Chart is een grafiek die lijkt op een regenboog, waarbij elke kleur een andere betekenis heeft, gaande van donkerrood (cryptobubbel-territorium) tot donkerblauw (uitverkoop). Op die manier helpt de Rainbow Chart je om een juiste inschatting te kunnen maken over het ideale moment om bitcoin te kopen of te verkopen. Het is een een tool voor langetermijninvesteringen. Met de extreme inflatie is uiteraard geen rekening gehouden. Lees hier meer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.