Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 1 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Is The Batman net zo goed als The Dark Knight Rises?

Rotten Tomatoes, een toonaangevende website die recensies verzamelt van zowel filmkenners als Jan-met-de-pet, heeft The Batman een bijna zo hoge score gegeven als The Dark Knight Rises> van Christopher Nolan. 86% versus 87%.

Hoewel Batman fans heeft over vele generaties, zijn mensen het er wel over eens dat de gekapte superheld in vrijwel alle films en series fantastisch is. Desalniettemin heeft natuurlijk iedereen zijn of haar voorkeur, en blijkt Christian Bale’s versie van de vleermuis toch het meest tot de verbeelding spreken.

Tot nu.

The Batman Robert Pattinson DC
The Batman (Afbeelding: Warner Bros. Pictures)

Iedereen is hyped dat de gevlederde muismeneer wederom zijn (nieuwe) opwachting maakt in het DC-universum. Niet alleen vanwege het feit dat makers zich vooral hebben gericht op de detective in Batman, maar ook zijn donkere kant hebben belicht zonder in herhaling te vallen wat de origine betreft van Batman. We weten wel dat zijn ouders elders zijn.

The Batman

Het is dan ook niet verbazingwekkend dat The Batman ruim 86% scoort op IMDB. Veel fans waren huiverig over het feit dat Robbert ‘Twilight’ Pattinson Bruce Wayne en Batman speelt. Maar de tijden dat hij slechts een pretty boy was, zijn lang vervlogen toen hij direct na zijn vampierengebeuren rollen aannam die direct lieten zien dat hij meer in zijn mars heeft dan een tieneridool. Check The Lighthouse en je weet genoeg.

The Batman is dus een meesterwerkje en daarmee treedt Pattinson in de schoenen van Lewis Wilson, Robert Lowery, Adam West, Michael Keaton, Val Kilmer, George Clooney, Christian Bale en Ben Affleck… en doet hij het nog beter ook.

Het meest intrigerende feit is dat wellicht Pattinson én Affleck én Keaton terugkeren als Batman in één film. DC en Warner hebben al gezegd dat ze bezig zijn met een multiverse in The Flash-film, waardoor al deze acteurs weer samenkomen, zoals in Spider-Man: No Way Home (no spoilers). Gaan we dan ook Jared Leto’s Joker tegenover Michelle Pfeiffeirs Selina Kyle zien? Laten we het hopen.

Wordt dit de wederopstanding van DC?

Wellicht:

The Batman is nu te zien in de bios.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.