Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 1 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Tesla x DeLorean DMC-12 neemt je ‘back to the future’

Waarom we veel conceptmodellen niet behandelen? Om de doodeenvoudige redenen dat zo’n conceptauto er toch nooit komt. En anders pas in de verre toekomst. Maar de Tesla x DeLorean DMC-12 kunnen we niet links laten liggen. Elon Musk ontmoet Dr. Emmett Brown uit Back to the Future. Briljant.

Tesla x DeLorean DMC-12

De Tesla x DeLorean DMC-12 is een conceptmodel van Charlie Nghiem, een designer van unieke auto’s en conceptmodellen. De autodesigner van Charlie Automotive, woonachtig in San Francisco, is fan van zowel de elektrische auto’s van Elon Musk als Back to the Future, de film uit 1985 waarin de DeLorean DMC-12 als tijdreisauto een iconische status verwierf. Beide liefdes voegde hij samen in deze conceptauto die je stoutste dromen overtreft.

Tesla, DeLorean DMC-12, concept, auto, back to the future

Zoals je ziet zijn de gestroomlijnde motorkap, wielkasten en naadloze overgang van het voorruit naar het dak zo’n beetje rechtsreeks overgenomen van de aanstaande Tesla Roadster, die de snelst optrekkende productie-auto lijkt te worden. De Roadster trekt in 1,9 seconden op tot 60 kilometer per uur. Richten we ons op de achterkant van de conceptauto, dan komt de DeLorean DMC-12 om de hoek kijken.

SpaceX vs. Back to The Future

Zo zien we aan de achterkant van de Tesla x DeLorean DMC-12 twee naverbranders. Een naverbrander is de verbrandingskamer in de uitlaat van een turbinemotor, waarin brandstof wordt toegevoegd aan de hete uitlaatgassen, waardoor deze opnieuw worden verhit. Zo wordt er extra stuwkracht ontwikkeld. Naverbranders zie je terug in gevechtsvliegtuigen en in deze conceptauto. Ook zien we de iconische ‘Mr. Fusion Home Energy Reactor’. Je weet wel, van dat blikje bier en die bananenschil. Als hint naar Back to the Future II heeft Charlie Nghiem voor de vorm het hoverboard van Marty McFly voor de auto gelegd.

Oplettende kijkers zien ook het logo van SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk. Dit heeft een link met de realiteit, aangezien Elon Musk eerder al een tweet de wereld in slingerde over een SpaceX-pakket voor de Tesla Roadster, dat tien kleine raketschroeven zou omvatten om het optrekken, de topsnelheid, remcomfort en wegligging te verbeteren. Wellicht is de Tesla x DeLorean DMC-12 net iets te wild, zelfs voor Elon Musk.

Tesla, DeLorean DMC-12, concept, auto, back to the future

Check ook: Zelf-veterende Nike ‘Mag’ sneakers eindelijk in Marty McFly-kleuren verkrijgbaar

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.