Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 4 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

DC giet Joker en Harley Quinn in knotsgek nieuw jasje

The Joker en Harley Quinn zijn terug in een geheel nieuw anime-jasje dankzij Suicide Squad Isekai, waarin de DC-schurken het opnemen tegen tanks, ridders en… draken?

Praktisch elke recente live-action superheldenfilm van de afgelopen tijd viel tegen. Marvel Studios is al praktisch sinds het geweldige Avengers: Endgame aan het stuntelen en DC heeft enkel het nieuwe begin waar James Gunn aan werkt als licht aan het einde van de tunnel. In de tussentijd is The Flash nog keihard aan het floppen. En dan hebben we het nog niet eens over de CGI die in de meeste recente superheldenfilms ronduit onaf is.

Superhelden shinen in animatie

Gelukkig hebben we animatie nog. De productie van Spider-Man: Across the Spider-Verse verliep ook niet bepaald vlekkeloos, maar het leverde op zijn minst een fantastische film op. Laat die live-action films maar zitten: Spider-Verse heeft nu al twee keer bewezen dat animatie het ideale medium is om comics in te adapteren. De visuele vrijheid en diversiteit die animatie biedt past perfect bij de strips.

Voeg daar het recente succes van de fantastische anime-serie Cyberpunk: Edgerunners aan toe, een Netflix-adaptatie van de videogame Cyberpunk 2077, en het is niet zo gek dat ook Amerikaanse studio’s steeds vaker voor animatie kiezen, ook als het om verhalen voor volwassenen gaat. Iets wat ze in Japan natuurlijk al decennia doen: waar we in het Westen meestal hooguit cartoons voor volwassenen hebben, vertellen Japanse studio’s al heel lang duistere, bloedserieuze verhalen in animatievorm. Daar is het veel minder een medium voor kinderen.

Suicide Squad Isekai superhelden anime animatieserie Joker
📺 (Afbeelding: Warner Bros.)

Suicide Squad Isekai

Afijn, terug naar de superhelden-perikelen van DC Studios. Warner Bros. heeft namelijk zijn lessen getrokken uit de recente internationale anime-boom en het succes van shows als Cyberpunk: Edgerunners. Tijdens de conferentie Anime Expo onthulde de studio deze week namelijk een gloednieuw project: Suicide Squad Isekai. Een actieserie van de Japanse studio achter onder andere de megahits Attack on Titan en Spy x Family.

De korte eerste trailer geeft ons direct een voorproefje op de anime-versies van Harley Quinn en de Joker. Ook wordt de reden dat ‘Isekai’ in de naam staat direct duidelijk. Beide iconische DC-personages worden namelijk al in de trailer naar andere werelden getransporteerd. Hoe en waarom gaan we waarschijnlijk pas ontdekken als Suicide Squad Isekai uitkomt.

Slecht nieuws

En daarmee heb je ook meteen het slechte nieuws te pakken: Warner Bros. heeft nog geen releasedatum bekendgemaakt. Voorlopig zullen we het slechts met de korte trailer moeten doen. Hopelijk horen we snel meer, en wordt Suicide Squad na The Witcher, Star Wars en Cyberpunk 2077 hopelijk de zoveelste Westerse franchise die succesvol in een anime-jasje wordt gegoten.

Suicide Squad Isekai superhelden anime animatieserie Joker
📺 (Afbeelding: Warner Bros.)

Animecorner

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.