Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 22 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Nu op Disney+: Star Wars Visions verrast fans met explosie aan avonturen

Maak kennis met Star Wars: Visions, een gloednieuwe Disney+ Original. Negen animatiestudio‚Äôs kregen de kans om in hun eigen stijl een kort verhaal te vertellen buiten de offici√ęle canon om. Het resultaat is op zijn zachtst gezegd enerverend.

Disney is na de overname van Lucasfilm vrij rigoureus omgesprongen met de rijke geschiedenis van Star Wars. Praktisch alles buiten de films om werd uit de canon getrapt.

Disney+ presenteert Star Wars: Visions

Honderden boeken, comics en games waren simpelweg Legends geworden. Begrijpelijk, want het was een zooitje geworden, maar juist diezelfde verhalen boden schrijvers de ruimte om de meest vermakelijke avonturen neer te zetten binnen het universum van George Lucas.

Gelukkig lijkt Disney dat met Star Wars: Visions nu ook te gebruiken. Dat is een gloednieuwe anthologie-serie die vanaf nu in zijn geheel op Disney+ staat. Geen wekelijkse afleveringen dus. Een prettige verrassing, want normaal is dat juist het Netflix-model, alles in één keer droppen.

Negen Japanse animatiestudio’s kregen de kans om hun versie van Star Wars te laten zien. Elke studio, stuk voor stuk bekend van grote anime-franchises, mogen een kort verhaal vertellen in hun stijl. Zonder de gebruikelijke beperkingen van het in de huidige canon moeten passen.

Creatieve explosies

Onlangs kregen we al een eerste teaser te zien. Later kwam een eerste volledige trailer uit. Het moge duidelijk zijn: Star Wars-fans worden op hun wenken bediend. De creatieve explosies spatten van je beeldscherm af, in breed uiteen lopende stijlen.

De studio‚Äôs zijn duidelijk hyper-ambitieus. Dat is niet zo gek: ‚ÄúBij elke¬†studio die we benaderden, vonden we hardcore Star Wars-fans,‚ÄĚ aldus LucasFilm Executive Producer Jacqui Lopez. ‚ÄúZe hadden allemaal een verhaal dat ze wilden vertellen.‚ÄĚ

Dijk van een cast

Disney+ bracht onlangs zowel een Japanse als Engelse trailer voor Star Wars: Visions uitgebracht. Hoewel anime-puristen waarschijnlijk meteen voor de Japanse audio zullen gaan, is de Engelse cast zeker het checken waard.

Die zit namelijk haast onnodig vol grote Hollywood-namen. Van Joseph Gordon-Levitt en Neil Patrick Harris tot Shang-Chi-ster Simu Liu. Ook keert Temuera Morrison na The Mandalorian seizoen 2 terug als Boba Fett.

Twee versies van trailer

Check hieronder de twee versies van de trailer, en scroll even door voor de volledige Engelse cast. Een ding is duidelijk: Disney neemt Visions bloedserieus.

Het is niet zomaar de zoveelste animatieserie. Hopelijk is deze gedurfde creatieve benadering een succes en kunnen we in de toekomst op een volledige serie van een van de studio’s rekenen. Laat Disney merken dat je meer van dit wilt en dat risico’s nemen met Star Wars een goede zet is, en ga streamen die hap!

De Engelse cast:

  • The Duel: Brian Tee (Ronin), Lucy Liu (Bandit Leader), Jaden Waldman (Village Chief)
  • Tatooine Rhapsody: Joseph Gordon-Levitt (Jay), Bobby Moynihan (Geezer), Temuera Morrison (BobaFett), Shelby Young (K-344), Marc Thompson (Lan)
  • The Twins: Neil Patrick Harris (Karre), Alison Brie (Am), Jonathan Lipow (B-20N)
  • The Village Bride: Karen Fukuhara (F), Nichole Sakura (Haru), Christopher Sean (Asu), Cary-Hiroyuki Tagawa (Valco), Andrew Kishino (Izuma), Stephanie Sheh (Saku)
  • The Ninth Jedi: Kimiko Glenn (Kara), Andrew Kishino (Juro), Simu Liu (Zhima), Masi Oka (Ethan), Greg Chun (Roden), Neil Kaplan (Narrator), Michael Sinterniklaas (Hen Jin),
  • T0-B1: Jaden Waldman (T0-B1), Kyle Chandler (Mitaka)
  • The Elder: David Harbour (Tajin), Jordan Fisher (Dan), James Hong (The Elder)
  • Lop & Ocho: Anna Cathcart (Lop), Hiromi Dames (Ocho), Paul Nakauchi (Yasaburo), Kyle McCarley (Imperial Officer)
  • Akakiri: Henry Golding (Tsubaki), Jamie Chung (Misa), George Takei (Senshuu), Keone Young (Kamahachi), Lorraine Toussaint (Masago)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.