Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 3 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Stranger Things seizoen 5 trapt af met eerste teaser

De opnames van Stranger Things seizoen 5 zijn begonnen. Dat laten de makers weten in een eerste teaser voor het laatste seizoen van de populaire Netflix-serie.

We zijn nog maar net bekomen van de gebeurtenissen in het geniale vierde seizoen van Stranger Things, dat uit twee delen bestaat. De castleden, crew en vooral schrijvers zijn met hun hoofd in ieder geval al bij het slotseizoen.

Blanco teaser voor Stranger Things 5

Gisteren, op 2 augustus om precies te zijn, deelde het officiële Twitter-account @strangerwriters een leeg whiteboard met een getekend logo van Stranger Things seizoen 5. Het plot kan dus nog alle kanten op. ‘Day 1’, was het bijschrift. Ook al is het niks, dit geeft ons al een heerlijk gevoel.

Zoals gezegd is er nog niets bekend over seizoen 5 van Stranger Things. Er zijn vermoedens dat er vanwege het gegroeide leeftijdsverschil tussen de castleden en hun personages een paar jaar vooruit wordt gespoeld. De kids zouden elkaar dan bijvoorbeeld een paar jaar niet hebben gezien, en toch weer samenkomen om een nieuw gevaar in Hawkins te bestrijden. Maar dat is een fantheorie, en bovendien lijkt dit gezien het einde van het afgelopen seizoen onwaarschijnlijk.

Laatste seizoen van de Netflix-serie

Wel is het een feit dat Stranger Things 5 het laatste seizoen wordt van de Netflix-serie vol mysterie, monsters en 80’s nostalgie. Dat kondigden de makers in februari dit jaar al aan.

Een treurig feit, maar ook begrijpelijk. “We hebben de verhaallijn van de Duffer-broers nooit willen uitmelken”, aldus regisseur en producer Shawn Levy in een interview. “Hoewel je verdrietig kunt zijn dat het allemaal eindigt met Stranger Things seizoen 5, zal het einde bevestigen wat ik altijd heb gezegd: het is het echt waard. Ik beloof: de wereld zal zien waarom.”

Nu al heimwee? Check ook deze Netflix-series waarin tieners mysteries oplossen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.