Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 4 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Wacht je op Stranger Things 4? Geef Netflix-serie Chosen een kans

Wacht je ook al zo lang op het vierde seizoen van Stranger Things? Dan moet je nog even geduld hebben. Maar er komt deze maand een nieuwe Netflix-serie uit, waarmee je de honger naar tienerhorror voorlopig even kunt stillen. Chosen is het Deense equivalent van de

De première van Stranger Things seizoen 3 dateert alweer van 4 juli 2019. Sindsdien kijken fans uit naar het aangekondigde vierde seizoen, maar daarbij stuiten ze telkens weer op een teleurstelling. De serie is al een paar keer uitgesteld door corona, maar er komt dus een veelbelovend alternatief aan.

Chosen op Netflix: Deense tienerhorror

Dat ze in Denemarken goede series maken, mag geen nieuws meer heten. The Bridge, Follow the Money, Borgen, The Rain, The Killing en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Vaak zijn het politieke drama’s of ijzingwekkende thrillers die uit Denemarken komen, maar met Chosen wordt er een andere weg ingeslagen.

De Netflix-serie speelt zich af in het nietszeggende Deense dorp Middelbo, dat zeventien jaar voor de verhaallijn op de kaart kwam te staan nadat het werd getroffen door een meteoriet. Centraal in de serie staat een 17-jarig meisje, wiens wereld op zijn kop komt te staan als ze met haar vrienden een mysterieuze ontdekking doet. Het blijkt geen meteoriet te zijn geweest. Een duistere kracht, die in het dorpje al jaren geheim wordt gehouden, wil de planeet overnemen.

De Deense Stranger Things

Tieners die in een dorpje een geheim proberen te ontrafelen en strijden tegen een duistere kracht. Niet voor niets wordt Chosen de Deense Stranger Things genoemd. Ook voor deze serie is een blik nieuwe talenten opengetrokken, met hoofdrolspeler Malaika Berenth Mosendane voorop. Maar naast het jonge talent spelen er ook bekendere namen in de Netflix-serie, waaronder Ken Vedsegaard, onder meer bekend van The Killing.

chosen, netflix, stranger things
Niet voor niets de Deense Stranger Things genoemd (Afbeelding: Netflix)

Chosen is vanaf 27 januari 2022 te streamen op Netflix. Op Stranger Things 4 moet je zeker nog tot de komende zomer wachten. Lees en bekijk hier meer over het naderende seizoen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.