Coen Grutters
Coen Grutters Motoren 19 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze motoren heeft John Wick-ster Keanu Reeves in zijn garage

In de vierde – en voorlopig laatste – film uit de John Wick-reeks schittert hoofdrolspeler Keanu Reeves wederom op het witte doek. In de film rijdt hij in een brute Plymouth Barracuda uit 1971, maar in het echte leven rijdt de vriendelijke acteur liever op een motor uit zijn collectie vol stijlvolle motoren.

De John Wick-ster leerde in de jaren 80 motorrijden op een filmset in Duitsland. Toen hij terug in de Verenigde Staten was, kocht hij zijn eerste motor. Sindsdien heeft hij een flink aantal noemenswaardige motoren aan zijn collectie toegevoegd. Toch is de filmster meer dan alleen een verzamelaar. Keanu Reeves heeft zelfs een eigen motormerk opgericht.

Het motormerk van de John Wick-acteur

In 2006 klopte Keanu Reeves bij motorexpert Gard Hollinger aan om te vragen of hij zijn Harley-Davidson wilde ombouwen. Het in eerste instantie simpele idee liep al gauw uit de klauwen. De uitkomst van het rigoureuze, vijf jaar durende project was een brute custom bike die aanleiding vormde voor Arch Motorcycles, het motormerk dat Reeves en Hollinger in 2011 samen hebben opgezet.

Het aandeel van Reeves is vooral dromen. Hij is de creatieve geest achter het bedrijf. “Ik kan geen motoren in elkaar zetten en je wil absoluut niet dat ik ze repareer”, zegt de John Wick-ster in een interview met GQ. “Maar ik kan ze wel testrijden”, voegt hij er met een knipoog aan toe.

Keanu Reeves John Wick custom bikes motoren 3
De custom bike waar het allemaal mee begon (Afbeelding: Youtube / GQ)
Keanu Reeves John Wick custom bikes motoren
De Arch KRGT-1. (Afbeelding: Arch Motorcycles)

Arch Motorcycles bouwt slechts tientallen exemplaren per jaar en heeft momenteel twee motoren in zijn gamma: een blitse cruiser genaamd de KRGT-1 en de 1S, een sportievere versie daarvan. Een derde motor, de Method 143, is in aantocht. Het is niet geheel verrassend dat Keanu Reeves Arch-motoren in zijn collectie heeft. Toch heeft de wereldster ook andere tweewielers in zijn garage.

De motoren van Keanu Reeves

Zo rijdt hij nog altijd op de tweede motor die hij ooit gekocht heeft: een Norton Commando 850 uit 1973. “Het is geen pijlsnelle motor waar je bang van wordt”, vertelt Keanu Reeves. Uiteraard heeft de acteur ook snellere motoren in zijn collectie. De groene Ducati 998 uit 2004 die in de Matrix werd gebruikt, wordt nu door ‘Neo’ in ere gehouden.

Keanu Reeves John Wick custom bikes motoren 2
(Afbeelding: Iconic Motorbike Auctions)

Daarnaast heeft Reeves ook nog een razendsnelle Kawasaki Ninja ZX10 voor circuitgebruik. Ook de custom bike die het prototype vormde voor de Ach-motoren, is nog altijd in het bezit van John Wick-ster. Zelf op zoek naar een brute motor? Hier vind je drie custom bikes vanaf 2.900 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.