Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 9 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom het voorlopig bij John Wick 4 blijft: ‘Dit is mijn laatste’

Overdaad schaadt. Toch komt deze klap bij fans waarschijnlijk even hard aan als een vuist van Keanu Reeves. John Wick 4 blijft voorlopig het laatste hoofdstuk van de reeks. Maar zoek de schuld niet bij de steracteur. “Dit is mijn laatste”, aldus de bedenker en regisseur van de franchise.

Inmiddels stromen de eerste reacties en reviews over John Wick 4 binnen. Aan de unaniem lovende woorden kan je afleiden dat de bioscoopzalen tot de nok gevuld zullen zijn op 23 maart, wanneer de film in première gaat.

En dat het een bitterzoete film-ervaring wordt, staat ook buiten kijf.

John Wick 4 voorlopig de laatste

Als we Chad Stahelski moeten geloven, zouden we wel eens heel lang kunnen wachten op een vervolg op John Wick 4. Nochtans was Lionsgate aanvankelijk van plan om het vierde en vijfde deel gezamenlijk in te blikken door het drukke schema van Keanu Reeves. Maar door de coronapandemie was dat sowieso geen optie meer. En als John Wick 5 binnenkort toch uitkomt, zal het meer dan waarschijnlijk niet van de hand van Stahelski zijn.

“Uit loyaliteit aan de franchise wil ik zelf eerst verdomd veel beter worden alvorens ik aan een nieuw verhaal begin”, liet de bedenker en regisseur van de franchise aan /Film weten. “Als ik niet groei en geen levenservaring opbouw, kan ik geen betere regisseur worden. Laat je mij drie John Wick-films meteen na elkaar  opnemen, dan zouden ze elke keer ontegensprekelijk slechter worden. Er is geen tijd om fouten te beoordelen, beter te worden of dingen te ervaren die mij opnieuw inspireren. Als je mijn interviews van de afgelopen jaren bekijkt, zeg ik altijd: ‘Dit is mijn laatste, dit zal nooit meer gebeuren.’ En dat zeg ik nu ook: dit is mijn laatste. ”

De deur staat dus nog op een kier voor een vijfde deel van het John Wick-verhaal. Al moeten we vanwege de sabbatjaren van Chad Stahelski geduld uitoefenen. In de tussentijd kunnen fans zich verblijden met de wildgroei aan spin-offs die de hitfilms met Keanu Reeves hebben voortgebracht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.