Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 5 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

High Republic-trailer: een nieuw Star Wars-tijdperk begint

Ben je de Skywalkers zat? Heb je geen trek in de zoveelste verhaal over Han Solo? Dan hebben we goed nieuws voor je: na jaren geduld hebben kunnen fans deze week eindelijk aan de slag met een nieuw tijdperk in het universum van Star Wars: The High Republic.

Dat is prachtig nieuws voor fans van de franchise, al helemaal als je vooral de Jedi interessant vindt. The High Republic speelt zich namelijk honderden jaren voor de Skywalker Saga af. Of, zoals Lucasfilm en Disney het zelf noemen: the golden age of Jedi. Geen afbrokkelende Jedi Order door de Sith en de Empire, geen Last Jedi. Nee, de Jedi op hun hoogtepunt.

Star Wars: The High Republic

Voor Star Wars is het überhaupt een grote stap. Eindelijk gaan we in de huidige canon echt naar een nieuw tijdperk, een vers podium voor de vele verhalen die verteld gaan worden. The High Republic werd al in 2018 geteaset als Project Luminous. Februari vorig jaar werd het initiatief dan eindelijk officieel uit de doeken gedaan. Pas deze week gaat The High Republic van start.

Allemaal leuk en aardig, maar wat is het? Voor dit jaar zal The High Republic vooral bestaan uit een serie boeken en comics, voor jong en oud. Marvel Comics, Del Rey, IDW, Titan en nog een handvol uitgevers hebben de beste schrijvers ingeschakeld om dit compleet nieuwe Star Wars-tijdperk vorm te geven.

Films en meer?

Laat je daardoor echter niet weerhouden. Nee, het zijn nog geen films en series, maar alles wijst erop dat Disney grote toekomstplannen heeft voor dit tijdperk. De eerste geruchten over een film die zich in deze wereld afspeelt doen al de ronde. Je kunt gerust stellen dat de aankomende boeken en comics een grotere en belangrijkere stap zetten dan de recente Star Wars-films.

Een van de belangrijkste eerste boeken is Star Wars: Light of the Jedi, van Charles Soule:

Star Wars Light of the Jedi
Light of the Jedi (Bron: Del Rey)

Light of the Jedi

Wanneer een schokkende catastrofe in hyperspace een schip aan stukken scheurt, dreigt de resulterende ravage een ramp te vormen voor een heel sterrenstelsel. Zodra de roep om hulp uitgaat, zijn de Jedi terplaatse. De dreiging is echter voldoende om zelfs Jedi tot het uiterste te drijven.

Terwijl de lucht openbreekt en vernietiging de vreedzame alliantie die ze hebben helpen bouwen dreigt te verwoesten, moeten de Jedi vertrouwen op de Force om hen door een dag te helpen waarin een enkele fout miljarden levens kan kosten.

Terwijl de Jedi dapper vechten tegen rampspoed, groeit er iets zeer dodelijks buiten de grenzen van de Republic. De hyperspace-ramp is veel sinister dan de Jedi ooit konden vermoeden. Een dreiging verbergt zich in de duisternis, ver weg van het licht, en herbergt een geheim waar zelfs een Jedi bang van wordt.

Quest en Trials of the Jedi

Dat is dus de synopsis van Light of the Jedi, het boek dat de eerste golf aan comics en boeken aftrapt. De eerste fase wordt ook Light of the Jedi genoemd, maar net zoals het Marvel Cinematic Universe kijkt Disney ver vooruit. Eerder deze week werd bekendgemaakt dat The High Republic nog jaren door zal gaan, en de volgende fases Quest of the Jedi en Trials of the Jedi gaan heten.

Een ding is duidelijk: naast de vele aangekondigde Star Wars-series voor Disney+ laat The High Republic zien dat fans van de franchise het mooiste nog voor de boeg hebben. Check hieronder de trailer voor Star Wars: The High Republic, en daaronder het complete lancerings-event waarin de toekomst van het initatief uit de doeken werd gedaan. Voor informatie over alle reeds aangekondigde boeken en comics kun je terecht op de officiële website.

Star Wars

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.