Pim Jansen
Pim Jansen Reizen 27 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Star Wars: Galactic Starcruiser Hotel onthult openingsdatum

Star Wars: Galactic Starcruiser werd tijdens de D23 Expo in 2019. Het leek een onhaalbaar fantasieproject, maar het hotel gaat er komen. Vanaf 2 maart 2022 kun je op vakantie naar een sterrenstelsel hier ver, ver vandaan. Reserveren kan alvast.

De disneyficatie van Star Wars gaat verder dan alleen de Skywalker Saga en Disney Plus-series. Een themapark was er al, nu is er een compleet hotel gebouwd. Eenmaal binnen waan je jezelf daadwerkelijk in een ander universum. Twee nachten lang. In de onderstaande video vertellen de ontwerpers over de sfeer en diepgaande details.

Het hotel is onderdeel van het Walt Disney World Resort in Orlando. De eerste boekingen zijn van maart tot en met september 2022. Reserveren kan vanaf 28 oktober. Tot zover de huishoudelijke mededelingen.

Hotel in ‘a galaxy far, far away’

Star Wars: Galactic Starcruiser is een hotel in de vorm van een ruimteschip en moet de gasten een compleet nieuwe hotelervaring bieden. Als gast krijg je het idee echt op een andere planeet aanwezig te zijn. “Een surrealistische ervaring die grenst aan het onmogelijke”, aldus de

Star Wars Galactic Starcruiser hotel, openingsdatum, 2 maart
Een impressie van het hotel (Afbeelding: Disney)
Star Wars Galactic Starcruiser hotel, openingsdatum, 2 maart, disney
Een impressie van de kamer (Afbeelding: Disney)

Via een lanceerplatform treed je het hotel binnen, waarbij de illusie wordt gewekt dat je naar de ruimte wordt gebracht om aan boord van de Starcruiser te komen. Vervolgens maak je een reis naar een ander sterrenstelsel, en kom je uiteindelijk uit bij jouw cabine.

De ‘Cantina’ ontbreekt niet in Star Wars: Galactic Starcruiser

Eenmaal in het hotel ontmoet je ‘buitenaardse’ medewerkers, leer je over de navigatie van het schip en krijg je de mogelijkheid om een lightsaber-training te volgen. Elke kamer heeft een digitaal scherm, dat bijdraagt aan de ultieme ervaring van het ruimtereizen. Ook is er een bar in het hotel, die doet denken aan Chalmun’s Cantina, de bar die Luke Skywalker en C3PO vol bewondering binnenlopen in A New Hope. Hier word je vergezeld door aliens en andere karakters uit Star Wars-films.

Het Star Wars Galactic Starcruiser Hotel opent zijn deuren dus op 2 maart. Wat het driedaagse arrangement kost, is nog niet bekend. Meer informatie en impressies vind je hier.

star wars galactic starcruiser hotel, disney world, 2 maart 2022
🔥 (Afbeelding: Disney Parks Blog)
Star Wars: Galactic Starcruiser Lightsaber Training Disney
(Afbeelding: Disney Parks Blog)
Star Wars: Galactic Starcruiser Lightsaber Training Disney
(Afbeelding: Disney Parks Blog)
Star Wars: Galactic Starcruiser Lightsaber Training Disney
(Afbeelding: Disney Parks Blog)
Star Wars: Galactic Starcruiser Lightsaber Training Disney
Gasten kunnen zelfs trainen op hun lightsaber-skills (Afbeelding: Disney Parks Blog)
star wars, hotel, galactic starcruiser
Bron: Disney

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.