Martin de Coninck
Martin de Coninck Disney+ 30 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

2022 wordt een bomvol Star Wars-jaar: deze films en series komen eraan

Ben jij Star Wars-fanaat én Disney+ abonnee? Jackpot! Met deze Star Wars-films en series wordt 2022 een jaar om te likkenbaarden.

Hoewel de eerst volgende Star Wars-bioscoopfilm (Roque Squadron) pas in 2023 naar het grote doek komt, trakteert streamingdienst Disney+ ons volgend jaar al op een aantal niet te missen series en films.

Star Wars in 2022: alle films en series op Disney+

Nog geen abonnement op Disney+? Onderstaand lijstje is die 6,99 euro per maand dubbel en dwars waard.

1. De Mandalorian seizoen 3

Het derde seizoen alweer van deze geweldige Star Wars-serie. Een dreigende terugkeer van ruimteschurk Moff Gideon belooft vuurwerk. Seizoen 3 van The Mandalorian wordt halverwege 2022 verwacht. In de tussentijd kunnen we genieten van de spin-off The Book of Boba Fett, die eind 2021 al verschijnt op Disney+.

2. Obi-Wan Kenobi (serie)

Ewan McGregor keert in 2022 terug als Obi-Wan Kenobi! Al jaren riepen fans om zijn comeback en inmiddels zijn de opnames zo goed als afgerond. Met übergefocuste jedi-blik in de ogen gaat Obi-Wan Kenobi weer menig lightsaber-gevecht aan. De serie speelt zich af tussen de films Revenge of the Sith (2005) en A New Hope (1977). Tussen episode 3 en 4 dus.

3. Star Wars: Andor (serie)

Een prequel van de film Rogue One: A Star Wars Story uit 2016; die gitzwarte actiefilm waarin alle goeierikken de eindstreep niet halen. De serie Andor volgt het personage Cassian Andor, vijf jaar vóór de gebeurtennissen in Rogue One.

4. Seizoen 2 van Star Wars: The Bad Batch (animatieserie)

The Bad Batch is zowel een vervolg op als spin-off van de animatieserie Star Wars: The Clone Wars. Clone Force 99 (the bad batch) bestaat uit een groep elite clone troopers met genetische mutaties. In de nasleep van de ‘clone wars’ reizen ze door een alsmaar veranderend sterrenstelstel.

5. Star Wars: A Droid Story (animatiefilm)

Nog niet heel veel bekend over de verhaallijn van deze nieuwe animatiefilm die in 2022 op Disney+ verschijnt. In A Droid Story wordt een nieuw karakter geïntroduceerd dat wordt begeleid door Star Wars-veteranen R2-D2 en C-3PO. We’ll keep you posted! Of houd IMDB in de gaten voor updates.

6. Ahsoka

Ahsoka Tano, jedi, mandalorian, boba fett, baby yoda
Ahsoka Tano (Afbeelding: Disney+)

Dan nog de standalone serie over Ahsoka Tano, de jedi in The Mandalorian voor het eerst in live-action opdook. In de serie gaat ze waarschijnlijk jagen op de na Darth Vader beste schurk in het Star Wars-universum: Grand Admiral Thrawn. Vermoedelijk verschijnt deze serie eind 2022 op Disney+, al zou het ook begin 2023 kunnen zijn.

Benieuwd wat je nog meer mag verwachten van de Star Wars-franchise? Check dan het complete overzicht.

Nieuwe Star Wars-serie en Rogue One-prequel klaar voor release

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.