Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 8 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Nike eert Willem-Alexander met Air Max 1 ‘Koningsdag’ sneakers

Normaal gesproken vind je in de rubriek sneakers van de dag een paar schoenen dat net is gelanceerd. Maar als we dat bij de Nike Air Max 1 ‘Koningsdag’ doen, zijn we te laat. Dus hierbij alvast de geniale ode aan Willem-Alexander.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een recent uitgekomen paar uitlichten. Vandaag een schoenen voor de koningsgezinde Nederlander, die Koningsdag 2024 in stijl wil vieren.

Nike Air Max 1 ‘Koningsdag’ (King’s Day)

Nike is betrekkelijk scheutig als het gaat om Air Max 1-collabs. Als chauvinistische onderdanen van de koning van Nederland zijn we dan ook vervuld van trots. De feestdag waarop iedereen naar de klote gaat in Amsterdam heeft een eigen paar sneakers. Willem-Alexander heeft zijn eigen schoenen en het zijn geen klompen.

Nike Air Max 1 Koningsdag king's day willem alexander sneakers oranje
(Afbeelding: Nike)

De Nike Air Max King’s Day, zoals het model officieel heet, is uitgevoerd in de kleuren – hou je vast – cacao wow, bright mandarin, amber brown, monarch en earth. Kort gezegd: bruin met oranje. Je krijgt er zowel bruine als oranje veters bij, aan Willem-Alexander de keuze welke hij erin wikkelt voor Koningsdag.

Wanneer kan Willem-Alexander de sneakers kopen?

Wanneer Nike de Air Max 1 ‘Koningsdag’ uitbrengt, is nog niet exact bekend. Feit is natuurlijk dat deze sneakers voor 27 april 2024 te koop zijn voor een vermoedelijke verkoopprijs van 159,99 euro. Geen geduld? Deze lichtblauw-witte editie, waarmee je Maxima dan maar moet eren, is nu afgeprijsd van 149,99 euro naar 89,99 euro.

Nike Air Max 1 Koningsdag King's day sneakers willem-alexander oranje
(Afbeelding: Nike)

Wil je naast de Air Max 1-sneakers van Nike met nog meer stijldetails indruk maken tijdens Koningsdag 2024? Check dan eens de ‘betaalbare’ horlogecollectie van Willem-Alexander. Ach, en bekijk ter inspiratie dan ook direct het summiere wagenpark van onze koning. Waarvoor alleen maar een diepe buiging; het getuigt van stijl dat je met zo’n riant salaris niet loopt te pronken met overdreven duur materiaal.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.