Felix Decavel
Felix Decavel Voetbal 13 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Slechtst betaalde Oranje-speler verdient 69 x zo weinig als Van Dijk

Hij werd zojuist voor het eerst opgeroepen voor Oranje. Maar Nick Olij vangt duidelijk nog geen marktconform salaris. Want de doelman van het Nederlands Elftal verdient in een jaar tijd nog niet eens het weekloon van Virgil Van Dijk.

Na hun spraakmakende transfers van afgelopen zomer, behoren Mickey van de Ven en Jurriën Timber in ieder geval wel al tot het hoogste salarissegment van de selectie. En ook Jill Roord mag bij Man City niet klagen.

Salaris Nick Olij in schril contrast met Virgil van Dijk

Maar Nick Olij wel. De kasteelheer van Sparta Rotterdam maakte pas een jaar geleden voor het eerst kennis met de Eredivisie. En na een spetterend seizoen krijgt de 28-jarige ruwe diamant nu de eer om het doel van Oranje te verdedigen.

Alleen krijgt de slechtst betaalde speler van het nationale elftal hopelijk snel een salarisverhoging.  Want momenteel verdient Nick Olij in een jaar tijd nog niet eens wat Virgil Van Dijk per week op de rekening krijgt.

Dit verdient de slechtst betaalde Oranje-speler

Toegegeven, in mensentaal verdient de Haarlemmer uiteraard een puik salaris. Maar voor een nationale doelman van een internationale topper mag er best een schep bovenop. Volgens het doorgaans goed ingevoerde Capology verdient Nick Olij momenteel 190.000 euro bruto per jaar, ofwel 3.654 euro bruto per week.

Klinkt inderdaad onwijs veel, tot je hoort wat Virgil Van Dijk bij Liverpool vangt. Het hart van de Nederlandse defensie krijgt in Engeland een salaris van liefst 13.243.874 euro bruto per jaar, ofwel 254.690 euro bruto per week.

Tijd voor loonsverhoging

Dat betekent dat Nick Olij in proportie 1,4 procent (!) verdient van het salaris van Virgil Van Dijk. Dat is ongeveer 69 keer zo weinig.

‘s Werelds rijkste voetballer heet geen Messi en speelt in Thailand

Uiteraard beweren we hier niet dat er geen kwaliteitsverschil bestaat tussen beide spelers, al is het appels met peren vergelijken. Feit is dat Nick Olij na zit seizoen ergens mag aankloppen voor loonsverhoging, al zal dat ongetwijfeld elders zijn dan bij Sparta. Hopelijk leest hij eerst deze vijf tips van HR-professionals voor een hoger salaris.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.