Alrik de Jong
Alrik de Jong Voetbal 28 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

‘s Werelds rijkste voetballer heet geen Messi en speelt in Thailand

De rijkste voetballer op aarde is niet Lionel Messi, niet Cristiano Ronaldo, maar Faiq Bolkiah. Schaam je niet, wij kenden deze Bruneise buitenspeler ook niet.

Saudi-Arabië en de miljarden aan oliegeld hebben de voetbalwereld enigszins overhoop gegooid. Neymar, Benzema, Ronaldo en nog een reeks sterren speelt voor giga-salarissen ineens in de Saudi Pro League. Aan de andere kant van de wereld krikt Messi in zijn eentje het niveau op van de Amerikaanse MLS. Ook hij verdient middels allerlei constructies duizelingwekkende hoeveelheden geld. Maar ‘s werelds rijkste voetballer speelt in Thailand, bij Ratchaburi.

‘s Werelds rijkste voetballer Faiq Bolkiah

Faiq Bolkiah heeft een geschat vermogen van 20 miljard euro, maar dat heeft hij niet gegenereerd met zijn voetbaltalent. De Bruneise international kan zeker een aardig potje ballen, getuige zijn passage bij de jeugd van Chelsea en Leicester City. Hij drong echter nooit door tot de top. Zijn carrière bij de senioren begon bij Marítimo B in Portugal, waarna hij paradijsvoetballer werd in Thailand. Eerst bij Chonburi, nu bij Ratchaburi.

En nee, ook daar ligt het salaris niet zo hoog om tot een vermogen van 20 miljard euro te komen. Daarvoor moeten we bij zijn oom aankloppen: de sultan van Brunei, Hassanal Bolkiah. Om precies te zijn: de rijkste voetballer ter wereld is de zoon van Jefri Bolkiah, prins van Brunei. Zit aardig wat geld in de familie. We raden je overigens aan niet té luid op de deur te bonken, wil je niet achter de tralies of in een doodskist belanden.

Rijkste 1 procent op aarde

Lijkt heel wat, dat vermogen van Faiq Bolkiah. Maar wist je dat jij waarschijnlijk ook tot de rijkste 1 procent op aarde behoort? Check of je dit jaarsalaris verdient en je weet het zeker. Check ook de vijf meest vermogende kinderen op aarde, met een meisje als lijstaanvoerder.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.