Felix Decavel
Felix Decavel Eten & Drinken 13 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Voor 1.500 euro maak je deze wereldreis langs de beste whisky’s

Een reis rond de wereld voor slechts 1.500 euro. En dat met de beste whisky’s op de planeet in onze achterzak. Waar kunnen we tekenen?

Op Malts.com. Want dankzij de whisky-website kun je de Special Releases van 2023 nu aan je drankkabinet toevoegen; ofwel acht exclusieve single malt scotch whisky’s die je smakenpalet alle hoeken van de wereld laten zien.

Een wereldreis van whisky

En dat mag je letterlijk nemen. In de Special Releases 2023-collectie “Spirited Xchange” komen verschillende landen en culturen samen. De unieke vaten en afwerkingen doen de lokale whisky-expertise van ieder land eer aan. Dit maakt de serie single malt whisky’s dit jaar extra bijzonder. De Schotse whiskycollectie neemt je mee op een wereldwijde ontdekkingsreis langs al het moois wat de wereld van whisky te bieden heeft.

Special Releases 2023, spirited xchange, whisky, malts, wereldreis
(Afbeelding: Malts.com)

Daarnaast is de collectie dit jaar ook gebaseerd op een verscheidenheid aan rijpingsjaren en kenmerken van andere gedistilleerde dranken. Maar ook voor nieuwe liefhebbers is de collectie zonder meer het proeven waard.

Meesterblender voor nieuwe whisky-liefhebbers

De Special Releases-collectie is dit jaar namelijk zorgvuldig samengesteld door meesterblender Dr. Stuart Morrison. Volgens Morrison is het samenbrengen van verschillende whiskyculturen de sleutel tot onontdekte smaken gebleken.

“Voor mij gaat Spirited Xchange over het identificeren en vieren van ideeën, smaken en aroma’s die ons dagelijks omringen en onze nieuwsgierigheid aanwakkeren”, verklaart de whisky-expert. “Door te experimenteren met oude en nieuwe soorten vaten uit verschillende culturen, waaronder verschillende wijnvaten en vaten van lokale gedistilleerde dranken, zijn we op acht unieke whisky’s gekomen.”

Special Releases met speciale verpakkingen

De Spirited Xchange-collectie komt tot leven door gedetailleerde en betoverende verpakkingsontwerpen. Ieder kunstwerk vertelt een eigen verhaal, toegespitst op een exclusieve whisky uit de collectie. De illustraties op het verpakkingsmateriaal fungeren als visuele tasting notes die de smaakervaring van iedere single malt whisky uit de collectie overbrengen.

Special Releases 2023, spirited Xchange, whisky, malts, wereldreis
(Afbeelding: Malts.com)

De Spirited Xchange-collectie

De Spirited Xchange-collectie bestaat onder andere uit:

  • Lagavulin “The Ink of Legends”, afgewerkt in verschillende Don Julio Añejo-tequilavaten
  • Singleton “The Silken Gown’, afgewerkt in Franse Chardonnay de Bourgogne  eikenhouten vaten
  • Talisker “The Wild Explorador”, afgewerkt in een combinatie van witte, tawny en ruby portvaten
  • Glenkinchie   “The Floral Treasure”, met 27 jaar een van de langst gerijpte bottelingen tot nu toe.
  • Roseisle “The Origami Kite”, de eerste toevoeging van het merk aan de Special Releases-collectie ooit

Dat is slechts een greep uit de gehele collectie. Check Malts.com voor alle info en prijzen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.