Felix Decavel
Felix Decavel Sport 4 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit salaris zal Micky van de Ven per uur verdienen bij Tottenham

Micky van de Ven beloont zijn doorbraakseizoen bij Wolfsburg met een droomtransfer naar Tottenham Hotspur. Maar hoeveel zal de jonge Nederlandse verdediger aan salaris verdienen in de Premier League?

Van de vismarkt in Volendam naar een grijze Duitse industriestad tot de jetset van Londen. De prille carrière van Micky van de Ven neemt steeds hogere vluchten aan.

Volgens de doorgaans goed ingevoerde voetbalinsider Fabrizio Romano betaalt Tottenham Hotspur ongeveer 50 miljoen euro aan Wolfsburg om de diensten van de 22-jarige voetballer in te lijven. Zelf nam de Duitse subtopper Van de Ven in 2021 over van Volendam voor slechts 3,5 miljoen euro. Maar ook het nieuwe hart in de defensie van de Londense traditieclub vaarde wel bij deze transfers.

Het salaris van Micky van de Ven bij Tottenham Hotspur

Om de gaten in het lekke mandje van de defensie op te vullen, richtte Tottenham vrijwel meteen het vizier op Micky van de Ven. De snelste verdediger van de gehele Bundesliga zal oude bekende Davinson Sanchez vervangen, die plaats moet ruimen na (nog) een teleurstellend seizoen.

Op basis van de huidige loonlijst bij Tottenham Hotspur, het salaris van zijn voorganger, en het bedrag dat de Nederlander bij Wolfsburg op de rekening kreeg, kunnen we ons dus een beredeneerd idee vormen over hoeveel salaris Micky van de Ven bij Tottenham zal verdienen.

In Wolfsburg ving Van de Ven om en bij de 1,4 miljoen euro per jaar. En destijds verhuisde Davinson Sanchez van Ajax naar Tottenham voor een salaris van 4 miljoen euro per jaar. Vermoedelijk zal een benadering van dit bedrag ongeveer verschijnen op het nieuwe loonstrookje van de Nederlandse verdediger. Een verdubbeling van het salaris is namelijk vrij gangbaar bij de transfer van een gewilde speler.

Maar om dit astronomische bedrag in perspectief te plaatsen, vertalen we het graag nog even naar mensentaal. Hoeveel salaris zal Micky van de Ven bij Tottenham opstrijken per uur?

Tijdspanne Salaris Van de Ven
Per jaar € 4 miljoen
Per maand € 333.333,33
Per week € 76.923,08
Per uur € 456,62

Overigens was Micky van de Ven niet de enige transfer deze zomer van een jonge Nederlandse verdediger naar een Londense traditieclub. Check ook hoeveel salaris Jurriën Timber bij Arsenal verdient.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.