Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 14 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze goedkope occasion is een uiterst betrouwbare gezinsauto

Het is niet te vatten waarom de Toyota Verso-S is in Nederland is geflopt. De nu betaalbare occasion heeft alle ingrediënten heeft om de perfecte gezinsauto te zijn.

Een jong gezin heeft meestal een aantal duidelijke basiseisen waaraan een tweedehands auto moet voldoen. Zo is betrouwbaarheid, ruimte, veiligheid en een klein prijskaartje van belang.

Betrouwbare occasion

Laten we bij het eerst genoemde aspect beginnen. De tweedehands auto is van Japanse komaf en wie kwaliteit zoekt, is in daar aan het juiste adres. De Toyota Verso-S (let op, dit is een ander model dan de Toyota Verso) is volgens de Wegenwacht een zeer betrouwbaar model. Heel soms gaat er een simpel schakelaartje stuk, maar grote gebreken over de occasion zijn niet bekend.

Toyota Verso-S betrouwbare occasion gezinsauto betaalbaar tweedehands auto
(Afbeelding: Toyota)

Omdat de Toyota Verso-S zo zelden stuk gaat, zijn er weinig derde partijen die reserve-onderdelen maken. Aan de ene kant een voordeel, omdat daardoor alle occasions bij goed onderhoud altijd voorzien zullen zijn van originele onderdelen. Aan de andere kant een nadeel, want áls je dan eens een nieuw onderdeel nodig hebt, zal je er wel voor moeten dokken.

Compacte doch ruime gezinsauto

Betrouwbaarheid is dus afgevinkt, hoe zit het dan met de ruimte in deze gezinsauto? Een eerste blik maakt duidelijk dat het niet bepaald je oude Volvo stationwagen of goedkope reuze-SUV is qua formaat. De occasion deelt veel componenten met de Yaris, maar is een tik langer en hoger, waardoor hij tegen de buitenste randen van het B-segment schurkt.

Toyota Verso-S betrouwbare occasion gezinsauto betaalbaar tweedehands auto
(Afbeelding: Toyota)

Vergeleken met andere auto’s in dit segment, biedt de Toyota Verso-S 336 liter aan kofferbakruimte, met nog eens 57 liter onder de dubbele bodem. Vouw je de achterste zitrij plat, dan groeit de laadruimte van de occasion tot maximaal 1.388 liter. Niet gek voor zo’n compacte tweedehands auto.

Veiligheid en prijs van de Toyota Verso-S

Het model is helaas niet getest door veiligheidstestorganisatie Euro NCAP, dus het is lastig daar een oordeel over te vellen. Wel biedt het feit dat de gezinsauto hier op de markt is gekomen enige geruststelling. Zoek je een gezinsauto die juist uitblinkt in veiligheid? Dan is deze moderne en betaalbare Volvo-occasion iets voor jou.

Toyota Verso-S betrouwbare occasion gezinsauto betaalbaar tweedehands auto
Het interieur van de Toyota Verso-S. (Afbeelding: Toyota)

Tot slot de prijs. Op verkoopsite Gaspedaal.nl staan op dit moment 150 exemplaren te koop. Hoewel er verschillende uitrustingspakketten zijn, beschikken alle exemplaren over dezelfde, oerdegelijke 1.3-liter viercilinder met 99 pk. Prijzen beginnen bij zo’n 5.000 euro.

Het meest onbetrouwbare automerk volgens de Consumentenbond

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.