Alrik de Jong
Alrik de Jong Voetbal 31 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit gaat Antony per seconde verdienen bij Manchester United

Als je het nieuwe salaris van Antony (22) bij Manchester United ziet, dan kun je het de jongen uit de favela nauwelijks kwalijk nemen dat hij op het laatst wat vreemd gedrag vertoonde bij Ajax. Hij wordt een van de grootverdieners bij de club van trainer Erik ten Hag. In dit artikel lees je wat hij per seconde gaat verdienen.

Om het krankzinnige normaal in de voetbalwereld in perspectief te zetten, duiken we altijd even wat dieper in het salaris van spelers. Wat is het uurloon van een profvoetballer in de tijd van oliesjeiks en Amerikaanse magnaten? Hoeveel geld stroomt er per seconde binnen op bankrekeningen?

Het salaris van Antony bij Manchester United

Volgens verschillende Britse media gaat Antony 200.000 pond per week verdienen bij Manchester United. Omgerekend is dat 233.000 euro per week. Komen we uit op een geschat salaris van 12,1 miljoen euro per jaar. 12.116.000 euro, om precies te zijn.

Antony gaat evenveel verdienen als Marcus Rashford. Alleen Cristiano Ronaldo, David de Gea, Jaden Sancho, Casemiro, Anthony Martial en Bruno Fernandes hebben een hoger salaris dan de Braziliaanse rechtsbuiten. Hij gaat uiteraard fors meer verdienen dan bij Ajax. En ja, Manchester United heeft een totaal uit de voegen gebarsten salarispost.

Dit gaat Antony per seconde verdienen

Voor de berekening van zijn salaris per seconde, gebruiken we het geschatte jaarsalaris van 12.116.000 euro.

  • Het jaarsalaris van Antony bij Manchester United is 12.116.000 euro
  • Per maand is dat 1.009.666,67 euro
  • Wekelijks komt dat neer op 233.000 euro
  • Per dag verdient hij 33.184,52 euro
  • Zijn uurloon is 1.382,11 euro (maar nog veel hoger als je alleen de werkuren telt)
  • Per minuut stroomt er 23,05 euro binnen
  • Per seconde verdient Antony 38 eurocent bij Manchester United

Dat is aardig wat voor een speler die bij Ajax één seizoen écht uitblonk in de Champions League. In de 57 Eredivisie-duels die hij speelde, scoorde hij 18 goals en gaf hij 14 assists.

Ajax als springplank

Dat Ajax een perfecte springplank is voor talenten, mag geen nieuws meer heten. Lees ook hoeveel Ryan Gravenberch verdient als bankzitter bij Bayern München.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.