Pim Jansen
Pim Jansen Banen & Salaris 22 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de vijf best betaalde spelers van Ajax in 2021

Ajax doet het de laatste jaren structureel goed in Europa. Door hogere salarissen dan voorheen kunnen spelers makkelijker worden aangetrokken en vastgehouden. Maar wie zijn de grootverdieners in 2021? Tipje van de sluier: Haller staat aan de top van de piramide.

Wat zijn we door Ajax verwend met de galavoorstelling tegen Borussia Dortmund. Alles klopte, superlatieven kwamen te kort. Door VI werd iedere speler en trainer Eric Ten Hag beloond met een uitzonderlijk hoog cijfer: een 9. Een mooie uniforme score; iedereen even goed.

Dat is allemaal leuk en aardig, maar als we naar de knip kijken is uniformiteit ver te zoeken. Er bestaan namelijk grote verschillen tussen salarissen van Ajax-spelers. En dan hebben we het niet over een paar grijpstuivers. Hieronder vind je een lijst van de best betaalde Ajax-spelers op dit moment.

Top 5 salarissen van Ajax-spelers in 2021

Dit zijn de top 5 grootverdieners van Ajax in 2021, op basis van cijfers van Salary Sport. De aangeven salarissen zijn indicaties.

1. Sébastiaan Haller (5 miljoen)

Van schlemiel tot superheld. De Ivoriaanse ex FC-Utrecht speler werd in de winterstop van vorig seizoen overgenomen van West Ham United. Voor een schamele 22,5 miljoen mocht hij vertrekken. Haller kende een stroeve start in Amsterdam, kreeg kritiek van alle kanten, maar speelt dit seizoen alle schroom van af. In de Champions League staat de teller na 3 groepswedstrijden al op 5 goals, inclusief de vierklapper tijdens zijn CL-debuut tegen Sporting Portugal.

2. Steven Berghuis (4 miljoen)

De overstap van Feyenoord naar Ajax was een gevoelige, maar daar lijkt Steven Berghuis zich weinig van aan te trekken. Hij kwam voor de sportieve uitdaging naar Amsterdam en in het bijzonder om Champions League voetbal te spelen. Maar ach, 4 miljoen per jaar salaris bijschrijven is ook mooi meegenomen.

3. Dusan Tadic (3,8 miljoen)

Het Servische beest is al jaren een van de belangrijkste aanvallers bij Ajax en dat vertaalt zich ook naar een mooi salaris. Zijn contract van 3,5 miljoen euro per jaar is inmiddels twee keer verlengd, dus daar kunnen we gerust een paar ton bovenop gooien.

4. Ryan Gravenberch (3 miljoen)

Een jonge voetballer met buitengewoon veel potentieel. Die wil Ajax natuurlijk zo lang mogelijk aan zich binden. Een jaarsalaris van zo’n 3 miljoen houdt Ryan voorlopig wel even zoet. Tenminste, dat hopen we.

5. Antony (en David Neres) (beide ongeveer 2,8 miljoen)

Als afsluiter van de lijst met de hoogste salarissen van Ajax-spelers vinden we twee Brazilianen, die eigenlijk niet of nauwelijks voor elkaar onderdoen. Althans, als het over geld gaat. David Neres is niet meer verzekerd van een basisplaats, terwijl zijn Braziliaanse maatje wekelijks de sterren van de hemel speelt. Toch verdienen ze evenveel.

Alle grootverdieners van Ajax vallen natuurlijk in het niet bij Lionel Messi. Lees hier wat die per seconde verdient bij PSG.

5 podcasts om nóg een dag van Ajax – Dortmund te genieten

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.