Alrik de Jong
Alrik de Jong Podcasts 21 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

5 podcasts om nóg een dag van Ajax – Dortmund te genieten

Het was de beste wedstrijd van Ajax ooit in de Arena. Daar is eigenlijk iedereen die erbij is geweest het wel over eens. Vijf podcasts om nóg een dag na te genieten van de galavoorstelling in de Champions League tegen Borussia Dortmund.

Op de avond zelf drink je bier na de wedstrijd en val je WhatsAppend met je vrienden in slaap op de bank. De dag erna check je het internationale nieuws en Twitter. En dan zijn er natuurlijk nog de podcasts.

Podcasts na Ajax – Borussia Dortmund

Er zijn heel wat verslavende voetbalpodcasts, waarvan een aantal worden uitgelicht in dit artikel. Hier richten we ons nog één dagje even op het 90 minuten lange orgasme dat Ajax de voetbalwereld afgelopen dinsdag bezorgde.

1. Pak Schaal Podcast

Een met bier doordrenkte en hees gezongen Arco Gnocchi stapte in zijn overwinningsroes direct na de wedstrijd bij Freek Jansen de auto in. Dat uitte zich in een uitzinnige loftuiting vol emotie, trots en ongeloof. De host werd, trommelend op de carrosserie van Freeks auto, zelfs nog even baldadig. Het toonbeeld van de gemiddelde supporter na Ajax – Borussia Dortmund. Tijdens de aflevering stapte de eveneens benevelde Lucas Bos, maker van de Pak Schaal Medley, in alle hectiek ook nog in. Podcasthistorie gaat misschien wat ver, maar dit is exact wat je wil horen na een wedstrijd.

Luister de Pak Schaal Podcast terug via Apple, Spotify of een andere app.

2. Pantelic Podcast

Dan de Pantelic Podcast, ooit opgezet door Arco Gnocchi en Freek Jansen. Die opereren nu onder de vlag van Voetbal International, de Pantelic Podcast wordt tegenwoordig gehost door Lars van Eijden. Na de wedstrijd besprak hij de wedstrijd in alle euforie met Kevin aka Cavinsky, die uitgerekend op deze avond zijn debuut maakte. Nog altijd een aanstekelijke voetbalpodcast, heerlijk.

Luister de Pantelic Podcast na Ajax – Borussia Dortmund terug via Apple, Spotify op een andere app.

3. Kick-off met Valentijn Driessen

Dan nog de meest zure voetbalpodcast van Nederland, en dat is inmiddels een geuzennaam. De podcast van Telegraaf Sport – met host Pim Sedee, chef voetbal Valentijn Driessen en Ajax-volger Mike Verweij – verschijnt pas vrijdag. Driessen zat er weer eens naast met zijn voorspellingen, dus dat wordt genieten.

Luister Kick-off met Valentijn Driessen via Apple, Spotify of een andere app.

4. FC Afkicken

Neal, Jaron en Bruce blikten in een iets nuchtere toestand dan de heren van Pantelic en Pak Schaal een dag na de wedstrijd tussen Ajax en Borussia Dortmund terug. Eén Feyenoorder erbij voor de ontnuchtering, en speciaal aandacht voor de briljante tandem Antony en Mazraoui.

Luister FC Afkicken terug via Apple, Spotify of een andere app.

5. ESPN Voetbalpraat

Leo Driessen, Hedwiges Maduro, Simon Cziommer en Mark van Rijswijk spraken ook hun verwondering uit. Maar stelden ook de vraag: was Ajax nou zo goed of Borussia Dortmund zo slecht?

Luister ESPN Voetbalpraat terug via Apple, Spotify of een andere app.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.