Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 31 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Rolling Stones viert 60-jarig bestaan met betaalbare Nixon-horloges

Liefhebbers van de The Rolling Stones en unieke klokjes moeten er snel bij zijn. Er zijn unieke en realtief betaalbare horloges van Nixon uitgekomen, waaronder één limited edtition. Deze brengen een ode aan het 60-jarige bestaan van de legendarische band.

De Britse rock-‘n-rollband The Rolling Stones was voor het eerst actief in 1962. Een jaar later kwam de eerste single uit, Come on, een cover van Chuck Berry. Niet lang daarna volgde de tweede single I Wanna Be Your Man, een nummer dat John Lennon en Paul McCartney van The Beatles speciaal voor de Stones hebben geschreven.

Door de jaren heen kwamen er nog heel wat singles bij, waaronder Gimme Shelter, Sympathy for the Devil, Angie, Paint It Black, (I Can’t Get No) Satisfaction en Start Me Up. Het aantal studioalbums staat inmiddels op 25 en de bandleden treden nog altijd op, zij het in een andere samenstelling dan in 1962. De oerbandleden, Mick Jagger en Keith Richards, rocken nog als in hun jonge jaren.

The Rolling Stones x Nixon

Ja, dan zijn een paar limited edition horloges het minste wat je kunt krijgen. Er komen verschillende iconen van Nixon uit ter ere van het 60-jarige bestaan. Allemaal zijn ze op de wijzerplaat voorzien van het het Licks-logo. Die grote likkende tong inderdaad, die pas in 1971 voor het eerst gebruikt werd, op studioalbum Sticky Fingers. The Rolling Stones werden geïnspireerd door de tong van de Hindoe-godin Kali.

the rolling stones, nixon, horloge, horloges, licks, tong, 2
(Afbeelding: Nixon)
the rolling stones, nixon, horloge, horloges, licks, tong
(Afbeelding: Nixon)
the rolling stones, nixon, horloge, horloges, licks, tong
(Afbeelding: Nixon)

Een van de modellen uit de collectie is het Nixon-horloge met referentienummer A1352 (Rolling Stones Primacy). Hier zijn 250 stuks van gemaakt, allemaal genummerd. De eerste vier genummerde klokjes zijn echter al aan bandleden en familie gegeven.

Betaalbare horloges

In totaal zijn er vijf The Rolling Stones-horloges door Nixon uitgegeven. Het limited edition horloge (Primacy) kost je 1.600 dollar. Het model 51-30 kost 550 euro. De twee Time Tellers en de Staple kosten 175 dollar. Geen geld voor dit soort unieke items. Stiekem vinden we het rode kinky klokje misschien wel het lekkerst. Alle verkoopinformatie vind je hier.

the rolling stones, nixon, horloge, horloges, licks, tong, classic
Primacy
the rolling stones, nixon, horloge, horloges, licks, tong, goud, klein
51-30
the rolling stones, nixon, horloge, horloges, licks, tong, goud
Time Teller
the rolling stones, nixon, horloge, horloges, licks, tong, panter
Staple
the rolling stones, nixon, horloge, horloges, licks, tong, rood
Time Teller

Meer fan van Star Wars dan The Rolling Stones? Check dan de speciale horloges van Citizen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.