Alrik de Jong
Alrik de Jong Geld & Carrière 14 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit gaat Ryan Gravenberch per seconde verdienen bij Bayern München

Hij is nog maar net 20 jaar, en heeft nu al een megatransfer naar een droomclub te pakken. Om over zijn salaris (per seconde) maar te zwijgen. Ajax en Bayern München zijn akkoord over een transfer van Ryan Gravenberch.

Dat topvoetballers tegenwoordig een krankzinnig salaris verdienen, is geen nieuws meer. En ja, de 23-jarige Kylian Mbappé spant de kroon bij PSG. Maar vanaf komend seizoen mag ook Ryan Gravenberch zich tot de grootverdieners van Europa noemen.

Ajax en Bayern München akkoord over Ryan Gravenberch

Ajax heeft vandaag (14 juni, 2022) officieel bevestigd akkoord te zijn met Bayern München over de transfer van Ryan Gravenberch. Volgens de club uit Amsterdam ontvangt Ajax een transfersom van 18,5 miljoen euro. Dat bedrag kan nog oplopen naar 24 miljoen euro.

Bayern München liet weten dat de voetballer een contract voor 5 jaar heeft ondertekend. Zijn salaris is uiteraard niet uit de doeken gedaan, maar dat is eind mei al gelekt. Eerder nam de Duitse kampioen rechtsback Noussair Mazraoui transfervrij over van Ajax.

Zijn salaris per seconde

Zoals gezegd is het salaris van Ryan Gravenberch onlangs al gelekt. Hij heeft volgens onder meer RTL Nieuws een contract getekend van zo’n 10 miljoen euro per jaar. Dat bedrag gebruiken we voor de berekening van zijn salaris per seconde.

  • Het jaarsalaris is 10 miljoen euro
  • Dat komt neer op een salaris van 833.333,33 euro per maand
  • Per week verdient hij 192.307,69 euro
  • Per dag is dat 27.472,53 euro
  • Zijn uurloon is 1.144,69 euro
  • Per minuut is dat 19,08 euro
  • Ryan Gravenberch verdient per seconde 32 cent bij Bayern München

Omdat het om een geschat salaris gaat, hebben we het secondeloon ook even met andere variabelen uitgerekend. Bij 9 miljoen euro is het 29 cent per seconde, en bij 8 miljoen euro is het 25 cent. Telt hoe dan ook aardig op.

Steven Bergwijn

Goed, nu nog voetballen, wat nog helemaal geen zekerheid is bij een dergelijk salaris. Daar kan Steven Bergwijn over meepraten. Dit verdiende hij per speelminuut bij Tottenham Hotspur in het seizoen 2021-2022.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.