Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 23 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Rolls-Royce onthult met exquise Boat Tail de duurste nieuwe auto ooit

Rolls-Royce laat een nieuwe Boat Tail zien. Nadat een klant de auto volledig na eigen wens heeft laten ontwerpen, kost de auto meer dan 28 miljoen dollar. Hiermee is de duurste nieuwe auto ter wereld.

Het is niet de eerste Boat Tail die Rolls-Royce laat zien. Eerder zagen we al een blauwe variant van naar verluidt 23 miljoen euro. Er werd gedacht dat rapper Jay-Z de auto had gekocht, echter blijkt niets minder waar.

Rolls-Royce klant stelt duurste nieuwe auto ooit samen

Deze rosé Roll-Royce Boat Tail is de tweede in een serie van drie. Een erg unieke auto dus, die gebouwd is op basis van ‘coachbuilding’.

Rolls-Royce Boat Tail, Duurste nieuwe auto,
De duurste nieuwe auto. (Afbeelding: Rolls-Royce)

Dit betekent dat de klant volledig zelf kan bepalen hoe de auto eruit komt te zien. De auto is op aanwijzingen van de koper(s) volledig met de hand gebouwd.

Lijkt erg op de vorige Rolls-Royce Boat Tail

Toch lijkt deze Rolls-Royce op de vorige Boat Tail. Zo is de vorm van de duurste auto hetzelfde en heeft hij eveneens een houten achterdek waar ook in dit geval een parasol uit komt. Het hout waarmee het achterdek is gemaakt, draagt de naam Royal Walnut-fineer.

Rolls-Royce Boat Tail, Duurste nieuwe auto,
(Afbeelding: Rolls-Royce)

De klant heeft expliciet voor dit hout gekozen. Het materiaal kleurt in de loop der tijd en zal in de komende jaren dezelfde cognackleur krijgen als de motorkap.

De Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut is nu de duurste auto ooit verkocht

Net als de vorige Boat Tail, beschikt deze Rolls-Royce ook over koelkasten, flessen drank, glazen en borden onder het achterdek. Hoewel deze auto qua kleur en materiaalgebruik uniek is, zijn de accessoires dus hetzelfde als bij de Boat Tail die we al kennen. Hoe uniek het coachbuildprincipe dus is, kan je je afvragen.

Blijft het de duurste nieuwe auto?

Desondanks is er geen auto die qua kleurstelling op dit rosé exemplaar lijkt en maakt de prijs hem in ieder geval speciaal. Want met meer dan 28 miljoen dollar aan nieuwwaarde, zijn er weinig auto’s die deze prijs ooit zullen overstijgen. Tenminste, er moet nog een laatste Boat Tail getoond worden. Zou nummer drie de titel van duurste nieuwe auto op zich nemen?

Rolls-Royce Boat Tail, Duurste nieuwe auto,
De duurste nieuwe auto ooit. (Afbeelding: Rolls-Royce)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.