Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Sport 23 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Niet Overeem, maar deze man wordt volgende uitdager van Verhoeven’

Eerder dit jaar werd bekend dat de langverwachte clash tussen Rico Verhoeven en Alistair Overeem voorlopig van de baan is. Nu is die ontmoeting nog verder uitgesteld. De van de UFC overgekomen legende gaat het namelijk eerst opnemen tegen Badr Hari. Een prachtig affiche, maar tegen wie moet Rico Verhoeven dan zijn titel gaan verdedigen?

Dat is een vraag die niet zomaar even te beantwoorden is omdat er verschillende zaken spelen. Belangrijk om te weten is dat het volgende gevecht van Rico Verhoeven niet zal plaatsvinden onder de vlag van Glory. De regerend kampioen komt namelijk op 29 oktober met een eigen evenement, genaamd Hit It.

Rico Verhoeven verlaat Glory (tijdelijk)

Omdat dit los staat van Glory is het de verwachting dat Rico Verhoeven het hier gaat opnemen tegen een vechter die niet (meer) uitkomt binnen deze organisatie. Hesdy Gerges wordt momenteel gezien als kanshebber. De Nederlander met Egyptische roots heeft een verleden binnen Glory, maar kreeg onlangs te horen dat hij niet meer welkom is bij binnen deze competitie.

Zijn laatste gevecht onder de vlag van Glory was niet geheel ontoevallig tegen Rico Verhoeven. Tijdens Glory 77 viel hij toen in voor de geblesseerde Jamal Ben Saddik. Daarmee scoorde hij punten bij de wereldkampioen. In een interview liet Rico Verhoeven weten veel respect te hebben voor Gerges, omdat hij wilde invallen.

Clash tussen oud-rivalen lijkt aanstaande

Respect betekent overigens niet dat de twee vrienden zijn. Integendeel zelfs. Verhoeven en Gerges vlogen elkaar al meerdere malen in de haren. Deze combinatie van rivaliteit en respect lijkt goede grond voor een knallende gevecht tijdens Hit It. Het is allemaal nog niet zeker, maar tussen de regels door is te lezen dat Verhoeven vs. Gerges er waarschijnlijk gewoon gaat komen.

Dit gevecht zal dus niet plaatsvinden onder de vlag van Glory. Die organisatie heeft in oktober wel een eigen evenement waar Badr Hari en Alistair Overeem tegenover elkaar staan. Dat gaat niet om de titel, maar dat had best gekund. Het is namelijk niet ondenkbaar dat Glory Rico Verhoeven zijn titel gaat ontnemen.

Wie is de volgende Glory kampioen?

Volgens de regels moet Rico Verhoeven zijn titel op relatief korte termijn gaan verdedigen. Dat lijkt echter niet te gaan gebeuren omdat de kampioen de voorkeur geeft aan zijn eigen evenement. Het gevolg is dat Verhoeven zijn titel kwijtraakt en dat Glory op zoek gaat naar een interim kampioen. Vervolgens zal deze nieuwe kampioen het begin 2023 opnemen tegen Rico Verhoeven om te bepalen wie de echte kampioen is.

Interview met Rico Verhoeven: ‘Marvel-superheld staat bovenaan het lijstje’

In dat geval lijkt Antonio Plazibat de grootste kanshebber om het op te nemen tegen Rico Verhoeven. De Kroaat versloeg onlangs Tarik Khbabez en staat eerste in de ranking. Na dit gevecht maakte Plazibat duidelijk dat er voor hem nu maar één tegenstander is: Rico Verhoeven. Op dit moment lijkt hij ook de beste kaarten te hebben, maar dit kan in de vechtsportwereld snel veranderen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.