Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 18 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Je favoriete deel van de Harry Potter-films wordt een game

Het gapende gat in Hogwarts Legacy wordt eindelijk opgevuld: Quidditch, de magische sport uit de Harry Potter-boeken en films, krijgt zijn eigen videogame.

J.K. Rowling heeft in haar boeken een magische wereld neergezet, vol unieke details en magische equivalenten van alledaagse voorwerpen en gewoontes. Van kranten waarin de foto’s bewegen tot chocoladekikkers die tot leven kunnen komen. Maar laten we eerlijk zijn: Quidditch, Zwerkbal in het Nederlands, behoort tot een buitencategorie.

Quidditch

Het is één van de absolute hoogtepunten van de Harry Potter-franchise, met name in de films. Ballen door hoepels gooien, elkaar uitschakelen op een verrassend grove manier, stiekeme toverspreuken vanuit het publiek: het is een betoverend geheel. Sterker nog, er zijn zelfs diehard fans die de sport in het echte leven beoefenen. Klein probleem: vooralsnog is het ons niet gelukt om met Gamma-bezems op te stijgen.

Gelukkig is er nog de magische wereld van videogames. In 2003 kregen we zelfs Harry Potter: Quidditch World Cup, op onder andere de GameCube en de originele Xbox. Een soort FIFA, maar dan voor de fictieve sport uit de boeken van J.K. Rowling. Sindsdien is het stil gebleven rondom de sport, tot fans zelf het heft in handen namen en een niet-zo-subtiele kopie ervan uitbrachten: Broomstick League. Dat spel werd in 2020 echter offline gehaald.

Harry Potter: Quidditch Champions

Nu hebben we wellicht de verklaring voor die zet te pakken: WB Games en ontwikkelaar Unbroken Studios hebben namelijk officieel aangekondigd dat er een nieuwe dedicated Quidditch-game aankomt. Het spel gaat Harry Potter: Quidditch Champions heten en komt zowel naar de computer als naar consoles. Het concept? Snelle, competitieve multiplayer-actie. Je kunt net zoals in Hogwarts Legacy je eigen personages creëren.

Het slechte nieuws? Dat is ook zo’n beetje alles wat er bekend is over de nieuwe game. Warner Bros. heeft nog geen eventuele releasedatum onthuld. Wel kunnen fans zich alvast inschrijven om de game als eerste te mogen testen. Daar zie je ook de eerste paar seconden aan eerste beelden:

En J.K. Rowling dan?

Op de officiële website van Quidditch Champions wordt ook nog even subtiel gewaarschuwd dat de game niet geschreven is door J.K. Rowling. De studio benadrukt dat het spel “trouw blijft aan J.K. Rowling’s oorspronkelijke visie’, maar dat het project van de studio ‘niet is geschreven door J.K. Rowling en  geen directe adaptatie van de boeken en films is.” Gezien de controverse rondom de schrijfster niet een overbodige disclaimer.

Voor nu blijft het voor fans vooral een kwestie van afwachten. De aankondiging van Quidditch Champions vult in ieder geval alvast een gapend gat in het verder zo goedgevulde Hogwarts Legacy. In dat spel kun je zo’n beetje alles uit de boeken zelf beleven, behalve de fictieve sport. Wellicht hebben we met deze aankondiging daar direct de verklaring voor te pakken. WB Games zal in ieder geval al dollartekens in de ogen hebben: Hogwarts Legacy deed het veel beter dan verwacht, en verkocht in de eerste twee weken meer dan twaalf miljoen exemplaren. Ka-ching! Voeg daar de nieuwe HBO-serie aan toe en de franchise is opeens weer springlevend.

The Verge

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.