Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 9 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Puma sneakers uit collectie omdat ze op Adolf Hitler zouden lijken

In de categorie best wel grappig non-nieuws: Puma heeft een specifieke kleurcombinatie van de sneakers Storm Adrenaline uit de eigen webshops gehaald. Reden: mensen vinden de schoenen te veel op Adolf Hitler lijken.

Het zijn niet de meest high fashion sneakers van de Duitse sportkledingfabrikant, maar vanwege de goede prijs zijn ze wel populair. Op dit moment zijn ze in ieder geval even de meest besproken sneakers van dit moment. Hier zie je nog altijd wat de kracht van Twitter is. Er hoeft maar één iemand te zeggen dat Puma sneakers op Adolf Hitler lijken en het vuurtje loopt.

Puma Storm Adrenaline x Adolf Hitler

Maar hoe kunnen schoenen in hemelsnaam op een mens lijken? En profile is er niets aparts te zien aan de Puma Storm Adrenaline sneakers en als je er iemand op ziet lopen denk je niet direct: hé, die schoenen lijken op Adolf Hitler. De vergelijking zie je vooral als je de sneakers aanhebt en recht naar beneden kijkt. Dan zie je onder de neus ineens een snorretje verschijnen en lijkt het zwarte suède gedeelte op de neus op de scheiding van de dictator.

De ene Twitteraar noemde het een ‘vermomd portret van Adolf Hitler, de ander gaf de vergelijking een ‘8 uit 10 op de Hitler-schaal’ en weer een ander vond het ver gezocht. Feit is dat Puma de betreffende kleurcombinatie uit de eigen webshops heeft gehaald. In andere kleurcombinaties staan de Puma Storm Adrenaline sneakers nog wel online. Mocht je om het allemaal maar flauwekul vinden en toch op zoek zijn naar de zwart-witte variant met roze en mintgroen, dan vind je die nog op verscheidene webshops.

Meer mensen met snor en scheiding

Naast Adolf Hitler werden de Puma Storm Adrenaline sneakers vergeleken met onder anderen de Amerikaanse schrijver Edgar Allen Poe, de Russische schrijver Nikolai Gigol en de Engelse komiek Charlie Chaplin. Een overzicht van de social media.

Check ook: De nieuwe Nike Air Force 1 x Supreme is een betaalbaar blijvertje

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.