Pim Jansen
Pim Jansen Crypto 7 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Playboy entert de blockchain met serieuze NFT-samenwerking

Playboy gaat proberen een graantje mee te pikken van de NFT-hype. Daarbij gaat het blootblad samenwerken met platform Nifty Gateway.

NFT staat voor non-fungible token, ofwel een een niet-vervangbare token ondersteund door blockchain-technologie. Aan dit unieke stukje code op internet is een digitaal werk gekoppeld. Meestal is dat digitale kunst, in de breedste zin van het woord. Klein voorbeeld: deze JPG-collage, die iedereen zou kunnen maken, leverde 69,3 miljoen dollar op.

Playboy en NFT

Samen met NFT-platform Nifty Gateway gaat Playboy een reeks digitale verzamelobjecten aanbieden voor fans van het magazine en merk. Vermoedelijk gaat dat om unieke centerfolds (de posters in het midden) en covers. Specifieke details over de non-fungible tokens zijn echter nog niet vrijgegeven. Wel heeft het bedrijf onthuld dat de intrede in de blockchain-ruimte gepaard gaat met een samenwerking met de artiesten Slimesunday en Blake Kathryn.

“Onze intrede in NFT-kunst bouwt voort op Playboy’s lange geschiedenis in het bieden van een platform voor artiesten en creatieve zelfexpressie”, aldus het bedrijf in een statement op Twitter. “We zijn enthousiast over alle innovatie en toegang die blockchain kan brengen. Met ons werk willen we kunstenaars steunen, onder meer via beurzen. We zijn hier om te leren, de gemeenschap te ondersteunen en samen te innoveren.”

Naaktmodel verkoopt zichzelf

Playboy is niet het eerste naakt dat verkocht wordt als NFT. Eind maart zette naaktmodel Kara Del Toro zichzelf te koop als non-fungible token, waarbij de koper een bonus toe krijgt. Lees en bekijk hier meer.

Als je dit leest, denk je natuurlijk: dit wil ook! Nou, dat kan gewoon. Met de Beeple Generator maak je gratis NFT-kunst. In dit artikel lees je hoe je die vervolgens omzet tot een token en verkoopt. Terug naar het tijdschrift Playboy: bekijk onze top 7 BN’ers met een naaktshoot in het tijdschrift.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.