Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 1 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Patta, Nike en FC Barcelona droppen sneakers en Messi-shirt

Een collab tussen twee merken is niet meer genoeg. Nike, Patta en FC Barcelona hebben de krachten gebundeld voor een nieuwe lijn, met onder meer Air Max-sneakers en een Messi-shirt.

Nike en het Nederlandse streetwearmerk Patta gaan a long way back, en dat geldt ook voor het Amerikaanse sportmerk en FC Barcelona. Over die laatst genoemde samenwerking komt nu dus een Nederlands sausje, en dat is logisch. De Catalaanse voetbalclub heeft direct en indirect immers al zijn grote successen te danken aan Johan Cruijff. Oké, Messi had ook een aardig aandeel.

FC Barcelona x Patta x Nike Air Max Plus TN

Het pronkstuk uit de collab is de Nike Air Max Plus TN in het ‘blaugrana’ van FC Barcelona. Op de zijkant staan twee swoosh-logo’s (ook in de clubkleuren), op het veterlipje pronkt het clublogo en de tong is voor Patta. De veternestels hebben de gele en rode strepen van de Catalaanse vlag.

Op de hiel zie je nog het TN-logo van Nike. Die afkorting staat voor Tuned Air. Dat was eerst een bijnaam, tegenwoordig is de afkorting door het Amerikaanse spotmerk officieel toegevoegd aan de merkuiting.

Naast sneakers ook een Messi-shirt

Maar er is meer dan de Nike Air Max Plus TN. De collab met Patta en FC Barcelona bestaat naast sneakers ook uit een traingsshirt, met Messi op de achterkant. Dit zou ook een shirt kunnen zijn die je op een bazaar in Turkije tussen de nepshirts vindt, maar deze drukke stijl is blijkbaar weer helemaal cool.

Op zich best verrassend om nu nog met een Messi-uiting te komen, na zijn periode bij PSG en zijn huidige status bij Inter Miami. Anderzijds een slimme zet, want het wonderkind blijft natuurlijk altijd verbonden met FC Barcelona en bovendien verkoopt alles waar zijn naam op staat.

De exacte releasedatum van de collab van Nike, Patta en FC Barcelona is nog niet bekend. Maar naar verwachting volgt de lancering einde zomer 2023. Hou de website van Patta in de gaten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.