Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 1 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

HBO Max test irritante pop-ups tijdens films en series

Sinds de overname door Warner Bros. nemen de veranderingen bij HBO Max steeds meer vorm. Amerikaanse krijgen pop-ups te zien tijdens het streamen van films en series, wat vaak een voorbode is voor Nederland. En die test valt duidelijk niet bij iedereen in goede aarde.

In de Verenigde Staten gaat HBO Max al een tijdje verder onder de naam Max. Maar ook in Nederland komt de naamswijziging eraan. En hopelijk blijft het daarbij. Want op irritante pop-ups zit niemand te wachten.

HBO Max test nieuws CNN pop-ups

Naast HBO Max behoort ook CNN sinds een jaar tot de portefeuille van Warner Bros. En vrijwel meteen na de overname – slechts een maand na de lancering van de splinternieuwe streamingdienst van het nieuwskanaal – werd CNN+ al op de keien gezet.

Nu heeft Warner Bros. de eigen plannen uit de doeken gedaan om de kwakkelende cijfers van CNN op te krikken. Op 27 september zal CNN Max het licht zien; een nieuwe 24/7 streamingservice die via (HBO) Max te bekijken zal zijn. Maar dat is niet alles.

Een van de functies die Warner Bros. naar verluidt wil uitproberen is het vertonen van pop-ups. Terwijl ze naar films of series kijken, zullen HBO Max-kijkers dus gewaarschuwd worden voor het laatste nieuws. Deze news alerts zullen waarschijnlijk niet meteen opduiken wanneer de nieuwsdienst in september wordt gelanceerd. Maar aan Variety maakte een topman van Warner Bros. in ieder geval duidelijk dat CNN Max moet dienen als een soort “open bèta voor nieuws”, met ruimte voor nog meer experimenten.

Zowat alle reacties onder het artikel van Variety geven aan dat geen enkele abonnee van HBO Max daarop zit te wachten.

Abonnees ontdaan over nieuwe plannen

Als het van de kijkers afhangt, mogen die plannen dan ook voorgoed in de diepvries gestopt worden. Een bloemlezing.

Maar of dat Warner Bros. en zijn verguisde CEO David Zaslav ook daadwerkelijk iets boeit, is een andere vraag.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.