Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 5 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: keiharde wraakthriller met vrouwelijke John Wick

Van Taken en Kill Bill tot John Wick: we zijn bij Manners groot fan van wraakthrillers. De brute simpliciteit van iemand die tot het uiterste gaat om een geliefde te wreken. Een mooi excuus voor genadeloos harde actie waarbij je je als kijker toch goed in kunt leven. Maak kennis met Netflix Original Sentinelle.

Over het algemeen spelen praktisch altijd mannen de hoofdrol in dergelijke films. Komende maand gaat Netflix bewijzen dat het ook anders kan. De streamingdienst investeert al enkele jaren stevig in anderstalige content. De conclusie dat consumenten niet afhankelijk willen zijn van ondertitels is achterhaald.

Sentinelle: Netflix Original

Niet voor niks is de Franstalige serie Lupin één van de best bekeken Netflix Originals ooit. Uit datzelfde land komt ook één van de meest veelbelovende nieuwe Netflix Originals van deze maand. Vanaf nu staat namelijk de Franse wraakthriller Sentinelle op de streamingdienst.

De film volgt Klara, 33-jarige tolk die voor het Franse leger werkt. Na een traumatische tijd in Syrië, waar ze de verschrikkelijke oorlog die daar gaande is van dichtbij meemaakte, wordt ze overgeplaatst naar Nice. Daar is ze onderdeel van Operation Sentinel.

Dragon’s Blood: brute trailer voor Netflix-serie van studio Legend of Korra

Alles op alles voor wraak

Ze probeert er samen met haar moeder en zus Tania een nieuw leven op te bouwen. Net wanneer ze denkt dat ze er weer een beetje bovenop is, wordt haar zus bijna dood op het strand aangetroffen. Ze is verkracht en in elkaar geslagen. Klara is vastberaden: ze zal er alles aan doen om de daders te vinden en wraak te nemen. Klein probleem: daardoor komt ze oog in oog te staan met Yvan Kadnikov, de zoon van een zeer machtige en rijke Russische oligarch.

Behapbaar

Oftewel, een zakenman die de dienst uitmaakt en waarmee je niet moet spotten.  Een badass vrouw die wraak neemt en daarvoor alles op alles zet: dat kan een puike actiefilm opleveren. De eerste officiële trailer is in ieder geval veelbelovend. Je kunt nu gaan ontdekken of Sentinelle zich kan gaan meten met John Wick en consorten. In ieder geval wordt het een behapbare filmsessie: Sentinelle duurt slechts 80 minuten.

Netflix gaat TikTok achterna met verrassende nieuwe feature

Sentinelle: Netflix dropt trailer voor keiharde wraakthriller
🎇 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.