Felix Decavel
Felix Decavel Stijl 7 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Nike onthult retro zomercollectie met twaalf Air Jordan-sneakers

Sneakerheads wereldwijd wachten watertandend de zomer af. En niet omwille van het weer. Nike onthulde namelijk een kleurrijke zomercollectie van maar liefst twaalf retro-sneakers.

Ter ere van de 35ste verjaardag van de Air Jordan 3, lanceert Nike een collectie van retro-sneakers “geïnspireerd door het verleden en gemaakt voor de toekomst.” Vergeet zeker ook niet de officiële foto’s te checken van de oer-Nike Air Max 1 die na 37 jaar eindelijk een rentree maakt.

De Nike-zomercollectie van Air Jordan-sneakers

Alle modellen hieronder verschijnen dit seizoen op SNKRS en bij geselecteerde verkooppartners. Van Air Jordan 1 tot 14, dit zijn de mooiste sneakers uit de zomercollectie op een rijtje.

Air Jordan 1 High OG

In deze sneakers heb je nooit ongeluk. De kleurencombinatie van ‘lucky green’ met een zwarte teen verscheen voor het laatst in 2009. En als de “Lucky Green” te veel opvalt, kan je ook altijd voor het “Black and Smoke Grey”-model van suède gaan.

Air Jordan 1 Low OG

nike, sneakers, low OG
(Afbeelding: Nike)

Je hebt geen olifantenhuid nodig om met deze stijlvolle sneakers de straat op te gaan. Waarom? Omdat de Air Jordan 1 Low OG “Black Cement” al van olifantenleer gemaakt is.

Air Jordan 2

sneakers, nike, white and cement grey
(Afbeelding: Nike)

De Air Jordan 2 “White and Cement Grey” krijgt de stille behandeling met subtiele grijze kleuren. De sneakers zijn gemaakt volgens de specs van de OG uit 1987 met klassieke Nike Air en Wings logo’s.

Air Jordan 2 Low

nike, cherrywood, sneakers
(Afbeelding: Nike) (Afbeelding: Nike)

De Air Jordan 2 “Cherrywood” wordt geleverd met een prachtige afwerking van kersenrode kleuren en onopvallende grijze en witte tinten.

Air Jordan 3

Of je zou nou in het groen of het blauw bestelt, deze sneakers blijven zelfs rond de lelijkste voeten even stijlvol.

Air Jordan 4

sneakers, thunder, nike, air jordan 4
(Afbeelding: Nike)

Geen enkele uitsmijter zal je aan de deur van een club vertellen dat je moet opdonderen met de Air Jordan 4 “Thunder”. Nike bracht deze retro-sneakers al eens uit in 2006 en 2012.

Air Jordan 5

air jordan 5, nike, sneakers
(Afbeelding: Nike)

Deze Air Jordan 5 “Craft”-sneakers zijn gemaakt met zachte neutrale tinten, nubuck-leer en een lichte doorschijnende behandeling.

Air Jordan 6

nike, air jordan, sneakers
(Afbeelding: Nike)

Als een rode lap voor een stier. Zo zullen sneakerheads deze zomer op de “Toro Bravo” reageren die voor het eerst in 2009 uitkwam.

Air Jordan 7

nike, sneakers, air jordan 7
(Afbeelding: Nike)

Geïnspireerd door de witte en infrarode colorway van de Air Jordan 6 uit 1992, het “White Infrared”-model van de zomercollectie van 2023 mag er zeker ook zijn.

Air Jordan 11 Low

sneakers, nike, air jordan
(Afbeelding: Nike)

Met een onopvallend, minimalistisch design zijn de Air Jordan 11 Low “Cement Grey”-sneakers uitermate geschikt voor gelijk welke kledingcombinatie.

Air Jordan 13

air jordan, sneakers, nike
(Afbeelding: Nike)

Nike betekent niet voor niets overwinning in het Grieks. En als Lucky Green-sneakers je geen geluk brengen, kan je altijd opteren om het lot te tarten met de Air Jordan 13 “Black Flint”.

Air Jordan 14

nike, sneakers, air jordan 14
(Afbeelding: Nike)

Deze Air Jordan 14 werd oorspronkelijk in 1999 uitgebracht als laag model. De kleuren en de naam van het “Laney”-model verwijzen naar de middelbare school waar Michael Jordan het begin van zijn legende schreef.

Meer Nike-sneakers

Krijg je maar niet genoeg van de stijlvolle sneakers van de sportgigant? Bekijk ook het volledige nieuwe Air Max Model van het merk: de Pulse. Of blij je liever dichtbij huis?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.