Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 19 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Gehypete Nike Air Max 1 Big Bubble heeft nu al een opvolger

Tijdens Nike Air Max Day 2023 werd de oerversie van ‘s werelds populairste sneakers onthuld. Hebben we het over de rood-witte Big Bubble, die in no-time was uitverkocht. Maar er staat al een opvolger klaar, in een overwegend grijze colorway.

Het kostte Nike drie jaren om de eerste voorbeeldstijl van de Air Max in 1986 te ontwikkelen. Scheuren in de zolen en veranderingen in het fabricageproces waren de boosdoeners. Daardoor werd ook de oorspronkelijke luchteenheid verkleind naar drie bubbels in plaats van vier.

Check ook deze Nike Air Max 95 met korting.

Grijze opvolger Nike Air Max 1 ’86 Big Bubble

Het recentelijk uitgebrachte model is de oerversie zoals hij ooit bedoeld was, met de grote luchteenheid. Vandaar ook de naam Air Max 1 ’86 Original Big Bubble. De eerste editie van deze Nike-sneakers kwam uit in dezelfde klassieke kleuren (rood-wit) als het eerste model uit 1987.

Nike Air Max 1 86 Original Big Bubble, greyscale, sneakers, opvolger
👟
Nike Air Max 1 86 Original Big Bubble, greyscale, sneakers, opvolger, grijs
👟 (Afbeelding: Nike)

De opvolger is zoals je ziet uitgevoerd in het wit en grijs. De officiële naam is Nike Air Max 1 ’86 ‘Greyscale’ en een exacte releasedatum is nog niet bekend. Sneakerjagers meldt echter dat ze ergens in 2023 uitkomen.

Rode versie nog verrassend betaalbaar

Meer van de flitsende rode sneakers dan deze nieuwe grijze muizen? De Air Max 1 ’86 Big Bubble mag dan uitverkocht zijn, via resellers zijn de Nike-schoenen nog steeds te koop. En voor een verrassend vriendelijke prijs. Normaliter betaal je bij StockX al snel een viervoud van de nieuwprijs, nu valt het alleszins mee. Lees en bekijk hier meer.

Nike Air Max 1 86 Original Big Bubble, te koop, prima prijs, stockx, reseller
De meest gewilde sneakers van nu (Afbeelding: Nike)

Check ook de duurste sneakers ooit, die vorige week werden geveild. Dit zijn de Air Jordan 13’s, gedragen door niemand minder dan Michael Jordan tijdens Game 2 van de NBA Finale in 1998, het laatste kampioenschap van de basketbalgigant. Gaan we terug naar Nike Air Max, dan zijn dit de vijf duurste modellen ooit.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.