Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 20 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Nike Air Max 90 Gore-Tex: je favoriete sneakers zijn eindelijk waterdicht

De gebeden van sneakerheads zijn gehoord. De Nike Air Max 90 GTX (Gore-Tex) is te koop, wat betekent dat de klassieke sneakers eindelijk waterdicht zijn.

Een tijdje geleden gooide Nike al Gore-Tex, een waterdichte stof die in 1969 per toeval werd ontdekt door Bob Gore, over de Air Force 1. Dit werden de sneakers van het jaar 2019. Er volgde nog een aantal waterdichte modellen, maar de Nike Air Max 90 bleef achterwege.

Nike Air Max 90 GTX (Gore-Tex)

Nu is daar tot blijdschap van veel fans verandering in gekomen. De Air Max 90 GTX is te koop voor een tientje meer dan het oorspronkelijke model. Voor dat beetje extra geld krijg je dus droge voeten terug. Toch wel een gamechanger voor liefhebbers van deze Nike-klassieker, en dat zijn er nogal wat.

nike air max 90 gtx, gore-tex, waterdichte sneakers, winter, wit
(Afbeelding: Nike)

Dankzij de Gore-Tex, ooit bedacht om elektronica mee te isoleren, zijn de sneakers niet alleen waterdicht, maar laten ze ook geen wind door. Koude en natte voeten zijn dus verleden tijd met de Nike Air Max 90 GTX.

Waterdichte sneakers te koop in vier kleuren

Nike heeft de waterdichte Air Maxjes in vier kleurcombinaties in de verkoop gegooid. Wit-lichtgrijs, zwart-grijs-groen-geel-paars, zwart en blauw-grijs-lichtblauw-wit-zwart. Je koopt de Gore-Tex sneakers voor 169,99 euro.

air-max-90-gtx-shoes-WQ3Ww4
nike air max 90 gtx, gore-tex, waterdichte sneakers, winter
air-max-90-gtx-shoes-WQ3Ww4 (1)

Naast de Air Max 90 GTX heeft Nike nog een aantal nieuwe sneakers, trailrunners en wandelschoenen met Gore-Tex gelanceerd. Check ook de React Pegasus Trail 4 en ACG Zoom Gaiadome. En ja, ook Vans is onlangs op de bandwagon gesprongen, met deze waterdichte collectie.

Doorgezaagde schoenen

Verre van waterdicht zijn de nieuwe sneakers die Nike en eBay na 20 jaar eindelijk op de markt hebben gebracht. In 2002 werden de samples van de betreffende SB Dunk Low massaal doorgezaagd. Nu zijn de schoenen, in doorgezaagde vorm, eindelijk op de markt gebracht. Lees en bekijk hier meer over het model met een mooi verhaal. Meer van het duurzame? Check dan deze schoenen met de welbekende swoosh, die rechtstreeks uit de prullenbak lijken te zijn gevist.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.